חוות פטריות תקוע משתתפת בפסטיבל פטריות בשופרסל עד 29 בדצמבר

עד 29 בדצמבר מתקיים פסטיבל פטריות ב"שופרסל", כאשר בין המשתתפים "חוות פטריות תקוע", המציגה חגיגה של פטריות, טריות ויבשות במרקמים וצורות ייחודיות. הפטריות הן בעלות ערך קלורי נמוך ויתרונות תזונתיים ובריאותיים רבי ערך.

הפטריות הטריות הן: פטריות אנוקי, שיטאקי, מלך היער ופטריות יער. הפטריות המיובשות הן: פטריות שיטאקי, פורצ'יני, שמפיניון, מאיטאקי ופטריות יער.

בזמן הפסטיבל בחנויות ה"שופרסל" יערך מבצע על הפטריות המיובשות תוצרת "חוות פטריות תקוע": בקניית חבילת פטריות מיובשות, תקבלו את החבילה השנייה בחצי המחיר. 

הפטריות הטריות, כיצד כדאי לאכול אותן ויתרונותיהן התזונתיים והבריאותיים:
פטריית האנוקי הטריה – במראה המשובב כמו זר פרחים, בעלה מרקם פריך, טעם עדין, מתקתק המזכיר במקצת טעם של ענבים. האנוקי אהובה מאוד במזרח הרחוק במיוחד ביפן. האנוקי משתלבת נהדר במוקפצים ובמרקים.
לפטריית האנוקי סגולות רפואיות בחיזוק מערכת החיסון, הורדת לחץ הדם ורמת הכולסטרול בדם. מרבית המחקרים עד כה נעשו בסין וביפן, שם האנוקי מוכרת כבעלת השפעות רפואיות חיוביות. רק לאחרונה החלו מדענים מערביים לחקור את הידע העתיק הזה.

פטריית השיטאקי הטרייה – ארומטית, בשרנית וטעימה. השיטאקי משדרגת כל תבשיל ונותנות לו ארומה יוקרתית ומושקעת. היא משתלבת בפסטות, נודלס, אומלטים, ירקות מוקפצים, קישים, תבשילי עוף בשר ודגים.
לפטריית השיטאקי מייחסים סגולות מרפא רבות כמו: חיזוק מערכת החיסון, ויסות לחץ הדם, הפחתת כולסטרול ושומנים בדם. השיטאקי דלת קלוריות ואינה מכילה כולסטרול.

פטריית מלך היער הטרייה – במראה החושני, איכותית, טעימה, בעלת מרקם בשרני וחלק כמשי. הפטרייה עם הרגל הארוכה והרחבה שכל כולה אכילה, טעימה ומזינה. הפטרייה משתלבת במתכונים של מרק, תבשילי עוף, בשר, דגים ורטבים.
מלך היער מהווה מקור לנוגדי חמצון התורמים להגנה בפני מחלות והזדקנות. הפטרייה מכילה חומצת אמינו נוגדת חמצון נדירה L-ergothioneine פי 40 מהכמות בנבט חיטה וכבד עוף, המקורות שנחשבו למזון העשיר ביותר לאותו נוגד חמצון. והחדשות הטובות: נוגד החמצון נשמר גם לאחר הבישול. הפטרייה דלת קלוריות, עשירה בסיבים תזונתיים, אינה מכילה כולסטרול ואף עשויה לעזור בהורדת רמת הכולסטרול בדם.

פטריית היער טרייה – עם המרקם הבשרני וניחוח עדין של היער. פטריית היער עשירה בחלבון, ידועה בהשפעתה בהורדת כולסטרול וסוכרים בדם, הורדת לחץ דם, ופעילות נוגדת חמצון.
פטריית היער מתאימה לכל מתכון של תבשיל פטריות: כולל פשטידות, מרקים ומוקפצים. ניתן להוסיף אותה לסלטים לאחר טיגון קליל או השרייה במרינאדה.

הפטריות המיובשות, כיצד כדאי לאכול אותן ויתרונותיהן התזונתיים והבריאותיים:
מוצע שתמיד שתהיה אריזת פטריות מיובשות בבית, כדי להוסיף למרקים ולרטבים, ולקבל מנה משודרגת ללא מאמץ מיוחד.
פטריית השיטאקי המיובשת – מקורה במזרח הרחוק, מעניקה טעם אופייני לתבשילים אסיאתיים. מבחינת ערכה התזונתי והבריאותי של פטריית השיטאקי המיובשת, היא מכילה את אותם המרכיבים הפעילים הנמצאים בפטריית השיטאקי הטרייה.

פטריית הפורצ'יני המיובשת – מוכרת במיוחד במטבח האירופאי ומוסיפה את הארומה הנחשקת בכל תבשיל ומרק פטריות.

פטריית היער המיובשת – משתלבת בעדינות בכל מתכון למרק פטריות, תבשילי בשר ורטבים, מבחינת ערכה התזונתי והבריאותי של פטריית היער המיובשת, היא מכילות את אותם המרכיבים הפעילים הנמצאים בפטריית יער טרייה.

פטריית השמפיניון המיובשת – הפטרייה המתורבתת הנפוצה ביותר במערב. היא עשירה בויטמינים ובמינרלים. דלת קלוריות ואינה מכילה כולסטרול.

פטריית המאיטאקי המיובשת – נפוצה במיוחד ביפן. פירוש השם מאיטאקי "הפטרייה הרוקדת". היא משתלבת במתכונים של מרקי פטריות ורוטבי פטריות.
פטריית המאיטאקי מוכרת ברפואה הסינית והיפנית המסורתיות כבעלת יכולת לאזן את מערכות הגוף. מחקרים מדעיים מדווחים על השפעותיה בוויסות לחץ הדם, רמת סוכר ושומנים בדם. פטריית המאיטאקי מכילה את התרכובת "ביתא-גלוקאן" המשפיעה על חיזוק מערכת החיסון הטבעית. הפטרייה עשירה במינרלים, ויטמינים, סיבים תזונתיים ובחומצת אמינו.

כשרות: המועצה הדתית גוש עציון ורבנות ירושלים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה