fbpx

טירמיסו תות וקסיס ומרנגים

מצרכים ל-12 מנותטירמיסו תות3 חלמונים120 גרם אבקת סוכר1 כוס תותים טריים נקיים ושטופים טחונים בבלנדר למחית דקה300 גרם גבינת מסקרפונהרבע כוס ליקר קסיסג'לי אינסטנט בטעם תותהמרנג5 חלבוניםרבע כוס סוכר1 כפית מלחאופן ההכנהלהקציף היטב את החלמונים ואבקת הסוכר בעזרת מטרפה בקערה היושבת על בן מארי (סיר מים חמים ומעליו קערה). להעביר למג'ימיקס את תערובת החלמונים והתותים ולהפעיל במהירות גבוהה. להוסיף בהדרגה את גבינת המסקרפונה והליקר.לסדר בתבנית שכבת מרנגים ושכבת קרם לסירוגין, עד 3 שכבות בצורת שתי וערב.לקשט בחצאי תותים טריים. להכין ג'לי אינסטנט בטעם תות ולשפוך מעל התותים הטריים עד לכיסוי התוים . להניח במקרר להתייצבות במשך יום. להגשה: לקשט עם עלי נענע טריים.הכנת המרנגשמים את החלבונים והסוכר במיקסר. מציבים על בן מארי. מחממים 5 ד' עד שמגיע לרמת חמימות קלה. מורידים ומקציפים 5 ד' לאט ואח"כ מהר לקבלת קצף יציב ומבריק. על תבנית גדולה מניחים נייר פרגמנט ועליו זולפים את המרנג (בצורת טיפות, נשיקות, ספירלה, ביסקוט וכו'). ומכניסים לתנור שחומם על 100 מעלות למשך 3 שעות עד שהקצף נוקשה ויבש ומצננים.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים ל-12 מנות
טירמיסו תות
3 חלמונים
120 גרם אבקת סוכר
1 כוס תותים טריים נקיים ושטופים טחונים בבלנדר למחית דקה
300 גרם גבינת מסקרפונה
רבע כוס ליקר קסיס
ג'לי אינסטנט בטעם תות

המרנג
5 חלבונים
רבע כוס סוכר
1 כפית מלח

אופן ההכנה
להקציף היטב את החלמונים ואבקת הסוכר בעזרת מטרפה בקערה היושבת על בן מארי (סיר מים חמים ומעליו קערה). להעביר למג'ימיקס את תערובת החלמונים והתותים ולהפעיל במהירות גבוהה. להוסיף בהדרגה את גבינת המסקרפונה והליקר.
לסדר בתבנית שכבת מרנגים ושכבת קרם לסירוגין, עד 3 שכבות בצורת שתי וערב.
לקשט בחצאי תותים טריים. להכין ג'לי אינסטנט בטעם תות ולשפוך מעל התותים הטריים עד לכיסוי התוים . להניח במקרר להתייצבות במשך יום.

להגשה: לקשט עם עלי נענע טריים.

הכנת המרנג
שמים את החלבונים והסוכר במיקסר. מציבים על בן מארי. מחממים 5 ד' עד שמגיע לרמת חמימות קלה. מורידים ומקציפים 5 ד' לאט ואח"כ מהר לקבלת קצף יציב ומבריק. על תבנית גדולה מניחים נייר פרגמנט ועליו זולפים את המרנג (בצורת טיפות, נשיקות, ספירלה, ביסקוט וכו'). ומכניסים לתנור שחומם על 100 מעלות למשך 3 שעות עד שהקצף נוקשה ויבש ומצננים.





Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר