יד מרדכי מציגה סדרת שמני זית מסוג כתית מעולה באחוזי חמיצות נמוכים 0.5%

יד מרדכי מציעה עתה סדרת שמני זית מובחרים מסוג כתית מעולה, באחוזי חמיצות נמוכים 0.5% ובשני טעמים:
שמן זית בטעם ירוק רענן
ושמן זית בטעם פירותי עשיר

מסקר שערכה יד מרדכי באמצעות מכון טלסקר מטר, עולה כי הישראלי נוהג לתבל בעיקר בשמן זית. 83% מהישראלים מתבלים סוגים שונים של מאכלים כגון סלטים, גבינות, חומוס, לבנה בשמן זית, זאת לעומת 20% המתבלים בשמן חמניות, תירס או סויה ו- 11% המתבלים בשמן קנולה.

סדרת שמני הזית של יד מרדכי מופקת בבית הבד בתהליך כבישה קרה ייחודי השומר לאורך זמן על האיכות, הטעם והארומה העשירה:
• מעיכת הזיתים נעשית באופן עדין במיוחד המעשיר את השמן בטעמי פרי הזית.
• כבישה בטמפרטורה נמוכה במיוחד (עד 28 מעלות) – תהליך השומר על סגולות הבריאות.
• מנות ייצור קטנות (עד 500 ק"ג) המאפשרות שמירה על מלוא הטעמים הייחודיים של הזית.
• שילוב זני זיתים מובחרים (בלנד) – על ידי בלנדר מומחה ליצירת מגוון טעמים משובחים.

שמן הזית בטעם ירוק רענן:
שמן זית עם נוכחות עשירה בטעמים ירוקים רעננים של זיתים טריים , טעם מעט חריף מריר וארומה רעננה מתמשכת.
מופק משילוב של זיתים מזן "סורי" "ברנע" ו"ארביקינה" ומתהליך כבישה קרה ייחודי. טמפרטורת כבישה עד 28 מעלות, מעיכת זיתים עדינה ומנות ייצור קטנות.

שמן הזית בטעם פירותי עשיר:
שמן זית בעל ארומה וטעם פירותי בשל ומלא, אך עם חריפות ומרירות מתונים.
מופק משילוב של זיתים מזן "פיקואל", "לצינו" ו"מנזלינו" בתהליך כבישה קרה ייחודי. טמפרטורת כבישה עד 28 מעלות, מעיכת זיתים עדינה ומנות ייצור קטנות.

טעם שמן זית מושפע מגורמים רבים, ביניהם:
• אזור הגידול- מזנים זהים באזורי גידול שונים יתקבל שמן בעל ארומות וטעמים שונים.
• זני הזיתים, לדוגמא – ברנע, סורי, נבלי, פיקואל- זנים שונים של זיתים מניבים שמנים בטעמים שונים.
• בשלות הזית – זיתים שנמסקו כשצבעם ירוק יהיו בעלי ארומות חזקות יותר מזיתים שנמסקו כשצבעם שחור.
• עירוב (בלנד) שמנים – זנים שונים של זיתים מניבים שמנים בטעמים שונים. שילוב של שמן זית מזנים שונים על ידי בלנדר מומחה יביא לשמן עגול ועשיר בעל קשת מלאה של טעמים וארומות האופייניות לזנים השונים.

השמן של יד מרדכי משווק בבקבוק 750 מל'.
מחיר מומלץ לצרכן: 45.9 ₪
כשרות בעל"ז
נמכר ברשתות השיווק ובחנויות המובחרות.


טוב לדעת
מדוע חשוב לצרוך שמן זית?
מכיוון שהוא ידוע בסגולותיו הבריאותיות ומעניק אנרגיה רבה לגוף. שמן הזית מהווה בסיס חשוב לתהליכים הביולוגיים בגוף האדם, השמן מהווה מרכיב מזון מועדף בתפריט היומי מבחינת ערכיו התזונתיים- עשיר בויטמין E המסייע בעיכוב תהליכי חמצון בגוף ותורם לחיזוק המערכת החיסונית בגוף .

מה קובע את מאפייני הטעם והריח?
זן הזיתים ממנו הופק, אזור הגידול ואופן הגידול.

מהי כבישה קרה?
התהליך בו מופרדים מהזית ע"י לחץ וכבישה נוזלי השמן והמים, כך שנשאר רק מיץ הפרי.
שמן שעבר תהליך של כבישה קרה (כלומר בטמפרטורה נמוכה מ- 35 מעלות).שומר טוב יותר על סגולותיו הבריאותיות. רמת החומציות שלו נמוכה יותר והוא שומר על הארומה והטעם הטבעי וכמו כן מכיל יותר ויטמינים.

מה קובע את איכות שמן הזית?
תהליך הפקתו בבית הבד.
ככל שרמת החומציות נמוכה יותר, כך איכות השמן עולה.
שמן זית כתית מעולה – עד 0.8% חומציות.
שמן זית כתית – עד 2% חומציות.
שמן זית מזוכך – מעל 2% חומציות.
שמן זית שלא יוצר בתהליך כבישה קרה (תהליך מכני בלבד של מעיכת הזיתים), הוא פחות איכותי.
שמן הזית המובחר של יד מרדכי הינו באחוזי חמיצות נמוכים במיוחד – 0.5%.

היכן כדאי לאחסן את שמן הזית?
במקום קריר וחשוך. חשיפה לשמש או לאור אינה טובה לשמן. ארונות מטבח סגורים הם המתאימים ביותר לאחסון השמנים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה