יינות לחגי תשרי תש"פ-2019

חלק גדול מקניות היין ברשתות השיווק ובחנויות היין מתבצעות לפני חגי תשרי ופסח. לקראת ראש השנה וסוכות מציעים היקבים יינות ממגוון סוגים וזנים ובמספר רמות מחיר. ליקטנו מידע על אחדים מהם בכתבה הבאה. היינות כשרים אלא אם מצוין אחרת. שתהיה לכולנו שנה טוב עם הרבה יינות מוצלחים

צילום איל גוטמן
לבנים רוזה ואדומים. מבחר גדול של יינות לראש השנה שעם הסופ"ש לפני יהיה הזדמנות ללגום יינות במשך ארבעה ימים. שנה טובה. צילום איל גוטמן

לבנים ורוזה עד 50 ₪

יקב Simonsvlei  מדרום אפריקה – וילה קייפ שרדונה גרנד ריזרב

צילום אסף לוי
צילום אסף לוי

דבר היבואן הסקוטית מבית ישרקו: יין כשר. עשוי 100% ענבי שרדונה. צבע זהוב, ארומות וטעמים המזכירים פירות טרופיים והדרים, מלווים בניחוח של וניל. הפרי הוצלל והותסס על עץ במכלי נירוסטה במשך 10-14 יום. לאחר התסיסה הועבר היין להתבגרות על השמרים במשך כ- 8 חודשים.  המחיר 50 ₪

יקב כרמי ירושלים – הרי ירושלים גוורצטרמינר 2018

דבר היקב: יין לבן חצי יבש עשוי 100% ענבי גוורצטרמינר מאזור הרי יהודה. יין אלגנטי עם ארומות וטעמים של פירות טרופיים, לימון וליים. 11.5% אלכוהול. המחיר 45 ₪.

 לבנים ורוזה 50-100 ₪

יקב בנימינה – רזרב שרדונה 2018

דבר היקב: 100% ענבי שרדונה מאזור הגלבוע, מכרם על מורדות הר מלכישוע בגובה 440 מטר. הענבים נבצרו במהלך הלילה בכדי לייעל את בשלותם ולהבטיח שמירת ארומות הענבים ואופיים המרענן. לאחר סחיטה והצללה הנוזל תסס בטמפרטורה נמוכה במכלי נירוסטה ובחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי. בסוף התסיסה האלכוהולית והמלולקטית עורבב היין מהחביות והמכל ליצירת הבלנד הסופי. מצטיין בעושר ארומטי, בטעמים מורכבים וברורים של פרי הדר רענן, תפוחים, מלון בשל ווניל. בעל מרקם רב שכבתי ואלגנטי, איזון בין ארומות הפרי לעץ האלון, וסיומת ארוכה. המחיר 60 ₪.

יקב בנימינה – רזרב סוביניון בלאן 2018

דבר היקב: עשוי 100% ענבי סוביניון בלאן מכרם בן זמרה בגליל העליון, שנבצרו ידנית בשעות הבוקר המוקדמות, במיכלים קטנים. עם הגעת הענבים ליקב הם נסחטו בעדינות והתירוש הועבר לשיקוע טבעי ובהמשך לתסיסה קרה במכל נירוסטה. לאחר השיקוע הועבר חלק מהיין לתסיסה בחביות עץ אלון ואקציה צרפתיות. לאחר התסיסה היין נשאב מהחביות ואוחד עם היין מהמכל ליצירת הבלנד הסופי, והמשיך ליצוב סינון ולבקבוק. היין מתאפיין בארומה נקייה וחדה, המשלבת ניחוח אפרסק לבן, פרי הדר ואופי טרופי, עם עשבוניות מודגשת. טעמו אלגנטי ורענן. המחיר 60 ₪.

יקב דלתון – ALMA Coral 2018

צילום אורי גרון
צילום אורי גרון

דבר היקב: רוזה מיוחד, בעל צבע בהיר וטעם מרוכז. יינן: גיא אשל.עשוי  מ- 66% ענבי גרנאש נואר ו- 34% פינו גרי. לאחר השרייה קצרה מאוד נאסף התירוש של הגרנאש נואר למכל נירוסטה ומעט לחביות עץ אלון בנות 3-4 שנים. היין עבר תסיסה אלכוהולית באופן ספונטני ושהה שם על משקעיו עד לבלנד הסופי. הפינו גרי הושרה 18 שעות בתוך מכל ואז נסחט, כדי לייצר יין עם נפח, שמנוניות ומעט טאנין. עבר גם כן בתסיסה ספונטנית במכלי נירוסטה, ומתאפיין בארומות של אבטיח ותפוז דם. התוצאה יין מיוחד ושונה במחלוקת שמשלב טכניקות תסיסה רבות.  מבטא חדשנות, מקוריות ואיכות מכרמי הגליל. 12.5% אלכוהול. המחיר 75 ₪.

יקב  סאז'ה לה פרייר – דה מולנייר שנין בלאן

צילום אסף לוי
צילום אסף לוי

דבר היבואן הסקוטית-ישרקו: היין עשוי 100% ענבי שנין בלאן. הכרמים נטועים בקרקע חולית, ובחלקה אדמת צפחה. הפרי עבר סחיטה איטית כדי לשמר את העדינות האופיינית לזן. התסיסה התבצעה בטמפרטורה נמוכה עד לקבלת האיזון הרצוי בין סוכר לחומציות. לאחר מכן עבר היין התבגרות של מספר חודשים במכלי נירוסטה לפני ערבוב המכלים השונים. בעל גוון צהבהב וניחוחות עדינים של שקדים, ענבים מתקתקים ודבש. המחיר 64 ₪. לא כשר.

צילום אסף לוי

יקב  סאז'ה לה פרייר – דה מולנייר לה רוזה

דבר היבואן הסקוטית-ישרקו: היין עשוי מענבי קברנה פרנק, קברנה סוביניון, גרולו וגאמיי. תסיסת הענבים התבצעה בטמפרטורה נמוכה, עד לקבלת האיזון הרצוי בין הסוכר לחומציות. היין עבר כמה חודשים של התבגרות במכלי נירוסטה, לפני יצירת הבלנד. בעל גוון ורוד עמוק. ארומות מרעננות של פירות יער ופטל. המחיר 64 ₪. לא כשר.

יקב דומיין נטופה – דומיין נטופה לבן  2018

צילום יואב גורין
צילום יואב גורין

דבר היקב: עשוי מענבי שאנין בלאן, ללא חבית. יין פירותי, רענן, מעודן, ארומטי, ובעל סיומת ארוכה ונעימה. אלכוהול 13%. המחיר 60 ₪.

יקב נטע – NETA  לבן  2018

צילום אורי גרון
צילום אורי גרון

דבר היקב: היין הוא בלנד של הזנים שרדונה וסוביניון בלאן, תוך שמירה על רעננות פרחונית ותחושת פרי טרי, מלא חיים. שרדונה 65%, סוביניון בלאן 35%. אלכוהול 12%. שני הזנים הותססו בנפרד בטמפרטורה קרה שמטרתה תסיסה מאוד איטית ומבוקרת , שמירת ארומות הפרי ורעננות. זהו יין בעל גוף קל ואלגנטי, פריך ורענן. אצילות השרדונה משתלבת עם הרעננות הפרחונית של הסוביניון בלאן ליצירת יין מעודן, דק אך מלא נוכחות. המחיר 69 ₪.

יקב מאיה – MARE WHITE 2018

צילום רן הלל
צילום רן הלל

דבר היקב: יין זה הינו שילוב ייחודי בין ענבי מרסן מהגלבוע וענבי פרנץ' קולומבר מגפנים בוגרות באזור בנימינה. ליין ארומות פירותיות ורעננות, גוף קל עד בינוני וסיומת חמצמצה מרירה ונעימה.  אלכוהול 12.5%. ייננים:  פרופסור יאניס פארסקאבופולוס, דוד בר-אילן, כרמים: פרופסור קוסטאס בקסיאטאס. המחיר 79 ₪.

יקב טפרברג – שרדונה אסנס  2018

צילום איל קרן
צילום איל קרן

דבר היקב: 100% ענבי שרדונה מכרם ברום הרי יהודה בגובה 900 מטר. לאחר שלושה ימי תסיסה במכל נירוסטה מקורר, הועבר היין הלבן התוסס לחביות עץ אלון צרפתיות חדשות להמשך התסיסה האלכוהולית עד תומה, ולהתבגרות בחביות אלו על שמריו 10 חודשים. לאחר הביקבוק התבגר היין בבקבוק לפני הוצאתו לשוק. צבע זהוב עדין וצלול. בוקה עשיר מלווה בארומות נקיות של פרי טרופי, אננס, הדרים, בשילוב עם חמאה ועץ אלון אלגנטי. בפה היין פירותי, מאוזן, חמיצות עדינה וגוף בינוני-מלא, עם סיומת עגולה, מהנה וארוכה. 13.8% אלכוהול. המחיר 75 ₪.

יקב טוליפ – אספרו לבן 2018

צילום רן הלל
צילום רן הלל

דבר היקב: היין עשוי מענבי קולומבר מכרם בנימינה, ויונייה ושרדונה מכרם מטע בהרי יהודה. הויונייה תסס ספונטנית בחביות עץ אלון  225 ליטר במשך 3 חודשים. ועבר תסיסה מלולקטית חלקית. השרדונה והקולומבר הותססו בנפרד במיכלי נירוסטה. 12% אלכוהול. ארומה:  פירות לבנים, אשכולית ואפרסק לבן. טעם:  עשבי תיבול ים תיכוניים, ליים  ואפרסק לבן. סיומת מרעננת, פריכה וארוכה. המחיר 90 ₪.

יקב יפו – סובאז' ROSE 2018

דבר היקב: משתייך לסדרת סובאז' (פראי, בצרפתית)   המביאה שילובים מיוחדים של זני ענבים שונים ובלנדים מקוריים. יינן סטפן צלניקר. היין עשוי 90% ענבי מרלו ו- 10% קברנה פרנק, שנבצרו בכרמים הצמודים ליקב והותססו בתהליך של תסיסה קרה שנועדה לשמור על הארומטיות של היין. אלכוהול 12.5%. המחיר 78 ₪.

לבנים מעל 100 ₪

 יקב ויתקין – גרנאש בלאן 2018 

צילום עדין גיל
צילום עדין גיל

דבר היקב: יין לבן ייחודי ונדיר בישראל ובמהדורת יצור מצומצמת. עשוי בעיקר מענבי גרנאש לבן עם השלמה של ענבי רוסאן. הענבים מכרם בגליל העליון על המורדות המזרחיים של הר מירון בגובה 700 מטר. לאחר סחיטה עדינה והצללה טבעית החלה התסיסה שבמהלכה הועבר חלק מהתירוש להמשך תסיסה בחביות עץ אלון צרפתי, חלקן חדשות וחלקן בנות שנה, כולן בנפח של 500 ליטר. בסיומה המשיך להתבגר על שמריו במשך מספר חודשים. החלק שנותר במכלי הנירוסטה שולב מחדש ביין כחלק מהבלנד הסופי, וכך נשמר איזון בין טעמי הפרי הייחודיים של הזן ואיכות אזור הגידול למורכבות מהתסיסה בחביות עץ האלון. היין מתאפיין בארומות פרי הדר עדינות, אפרסק ועשבוניות שמזכירה שקדים ירוקים, וכן נפח רחב ומורכב יחסית בטעימה. אלכוהול 13%. המחיר 130 ₪.

יקב נטופה – תל קאסר לבן 2017

צילום אסף קרלה
צילום אסף קרלה

דבר היקב: יין לבן יבש, עשוי 100% ענבי רוסאן. עבר 10 חודשי השתבחות בחביות עץ אלון צרפתי. 13.5% אלכוהול.  יין עמוק, בעל ארומות מודגשות של אגסים ומשמש מיובש, מלווה בתיבלון עדין שמקורו בחבית העץ. המחיר 130 ₪.

אדומים עד 50 ₪

יקב Simonsvlei מדרום אפריקה – וילה קייפ קברנה סוביניון גרנד ריזרב

צילום אסף לוי
צילום אסף לוי

דבר היבואן הסקוטית מבית ישרקו: יין כשר. עשוי 100% ענבי קברנה סוביניון שהותססו על הזגים במשך 7-12 יום, ואז הועבר היין לתסיסה מלולקטית שלאחריה הועבר להשהיה של 10 חודשים על עץ. ליין טעמי פירות יער ותותים, קינמון ושקדים. המחיר 50 ₪.

יקב Simonsvlei מדרום אפריקה – וילה קייפ שיראז גראנד ריזרב

צילום אסף לוי
צילום אסף לוי

דבר היבואן הסקוטית מבית ישרקו: יין כשר. עשוי 100% ענבי שיראז שהותססו על הזגים במשך 7-12 יום. אז הועבר היין לתסיסה מלולקטית, שלאחריה הועבר להשהיה של 10 חודשים על עץ. יין יוצא דופן, בעל ניחוח של עץ אלון טוב. ארומות של פלפל מעושן, דובדבנים שחורים ואוסנה, שמתחתיהם מבצבץ טעם השומר. המחיר 50 ₪.

 יקב היוצר – סדרת VIRTUOSO

צילום איל קרן
צילום איל קרן

דבר יקב היוצר מבית יקב ארזה: הסדרה מבוססת על שלושה זנים אדומים וזן לבן אחד: קברנה סוביניון, מרלו, שיראז, וגוורצטרמינר. ייצורם בוצע על ידי קליטת הענבים וריסוקם, הם קוררו ועברו להשריה קרה עם הקליפות למשך כ-3 שבועות. לאחר מכן היין התיישן בחביות עץ אלון צרפתיות למשך 9 חודשים. יינן: פיליפ ליכטנשטיין,

קברנה סוביניון – יין בעל טעם חזק ועוצמתי מכרמי קברנה סוביניון שבמושב דישון שבגליל העליון. בעל ניחוחות של ענבי שועל וציפורן. 13% אלכוהול.

מרלו – יין מלא עם רעננות מכרם הנטוע בקרבת צומת ישע שבגליל העליון, בעל ניחוחות של פטל אדום ווניל. 13.6% אלכוהול.

שיראז – יין רך ועוצמתי הנוצר משילוב שני כרמי שיראז: צפונית לכפר תבור, ובמורד על יד קיבוץ עין דור. בעל ניחוחות של תותים, שזיף וקינמון. 13.6% אלכוהול.

גוורצטרמינר –  יין מעודן ורענן מענבי הזן הארומטי גוורצטרמינר הגדלים בנגב הצפוני. ניחוחות של פירות אקזוטיים, פרחים לבנים ותבלינים. 11.5% אלכוהול.

מחיר כל יין בסדרה 49 ₪. מבצע חג ברשתות השיווק 2 בקבוקים ב- 80 ₪.

יקב טפרברג – סירה אימפרשן 2018

צילום איל קרן
צילום איל קרן

דבר היקב: עשוי 100% ענבי סירה. לאחר סיום תסיסה מלולקטית במכלי נירוסטה, עבר היין להתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות למשך 6  חודשים. היין בעל צבע אדום סגול. באף עולות ארומות פרחוניות של סיגליות, בשילוב עם עץ אלון וקפה. בפה גוף בינוני, מרוכז, קטיפתי ונעים, עם סיומת פירותית וארוכה. 14.1% אלכוהול. המחיר 40 ₪.

 אדומים 50-100 ₪

יקב טפרברג – אינטגריטאז' אינספייר 2017

צילום איל קרן
צילום איל קרן

דבר היקב: 45% ענבי גרנאש (עמק איילון), 40% סירה (כרמי יוסף), 15% מורבדר (עמק איילון). לאחר סיום תסיסה מלולקטית החלו היינות השונים תהליכי התבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות ישנות למשך 8 חודשים. לקראת תום תקופת ההתבגרות בחביות נבנה הבלנד הסופי. ליין גוון אדום עם עוצמת צבע בינונית. ארומות עשירות, עם פרחוניות נעימה ונגיעות פרי אדום, המשתלבות עם ניחוחות תבלון ואדמה. בפה היין בעל מרקם רך וחלק, עם חמיצות מאוזנת. 13.7% אלכוהול. המחיר 60 ₪.

יקב יפו – סובאז' קריניאן 2017

דבר היקב: משתייך לסדרת סובאז' (פראי, בצרפתית)   המביאה שילובים מיוחדים של זני ענבים שונים ובלנדים מקוריים. יינן סטפן צלניקר. עשוי 85% קריניאן מחלקה וותיקה בת 30 שנה מאזור עמיקם, ו-15% קברנה סוביניון מעמק האלה. יישון 12 חדשים בחביות עץ אלון. השילוב בין הזנים מעניק ליין טעמים מאוזנים, לצד פירותיות וטעם מעט אדמתי, וכן טעמים עדינים של פטל שחור ושזיף בשל. אלכוהול 13.6%. המחיר 78 ₪.

יקב כרמל – שני בלנד בורדו מרום הגליל 2014 מסדרת Vineyards

צילום איל קרן
צילום איל קרן

דבר היקב: סדרת Vineyards כוללת יינות המופקים מחלקות כרמים איכותיים, שמאופיינים בטרואר דומה וממוקמים באותו אזור גידול במטרה לבטא את הבידול האזורי. הכרמים מהם מגיע Vineyards שני נטועים באזור גבוה וקר, בין 780 ל–850 מטר. היין הופק מ-70% קברנה סוביניון, 15% מרלו, 8% פטי וורדו, 4% קברנה פרנק ו–3% מלבק. לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר בחביות עץ אלון במשך 14 חודשים, והמשיך להתבגר בבקבוק שנה נוספת. המחיר 80 ₪.

יקב בנימינה – אבני החושן ספיר 2016

דבר היקב: 75% ענבי קברנה פרנק, 25% שיראז מכרמים מובחרים בגליל העליון. הטיפול בענבים, החל משלב הבציר עד לשלב בניית הבלנד, התבצע עבור כל זן בנפרד. לאחר הסחיטה ושיקוע קצר עבר כל זן להתבגרות בחביות עץ אלון צרפתי ליותר מ- 18 חודש ואז נבנה הבלנד בין הזנים מהחביות השונות. בוקבק לאחר סינון והצללה והמשיך בבקבוק עוד כשנה במרתפי היקב. היין בעל גוון ארגמני-שחור מבריק, ארומות בולטות של פטל בר, דובדבן שחור, מעט טעמים מעושנים ווניל עם רעננות של מנטה. גוף מלא, עשיר, מאוזן ומרוכז. סיומת ארוכה בטעמי פרי ושוקולד מריר. המחיר 90 ₪.

יקב דלתון – ESTATE Petite Sirah 2017

צילום אורי גרון
צילום אורי גרון

דבר היקב: מקור זן הפטיט סירה שנקרא גם דוריף, בצרפת. הענבים מכרם באזור שפלת יהודה במושב קדרון, סמוך לגדרה. הכורם: יובל בן ישראל. היינן: גיא אשל. הענבים רוסקו והותססו על הקליפות במשך 6 ימים שלאחריהם נסחטו. עם סיום התסיסה המלולקטית עבר היין להתיישנות בחביות עץ אלון אמריקאיות וצרפתיות למשך כשנה. הצבע סגול כהה. יין עמוק ופירותי, בעל חמיצות נמוכה יחסית. מאוד בשרני ומרוכז, מאופיין בניחוח של קפה, קקאו, ופטל בר שחור. בלגימה היין רך מאוד וחלק. אלכוהול: 13.5%. המחיר 65 ₪.

יקב ויתקין – מסע ישראלי אדום 2018

צילום עדין גיל
צילום עדין גיל

דבר היקב: המהדורה ה- 15 והעוצמתית והעשירה ביותר עד היום ליין הבסיס של היקב. בלנד ים תיכוני קלאסי של קריניאן (כשני שליש), גרנאש וסירה עם נגיעה של קברנה פרנק. הענבים ממרגלות הר הכרמל והגליל העליון.  לאחר בציר ידני הותססו המרכיבים בנפרד בתסיסה קרה יחסית לשימור האופי הארומטי הייחודי לכל זן. לאחר תסיסה מלולקטית ושיקוע ראשוני במכלים, נבנה הבלנד הראשוני שעבר להתבגרות של 10 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. בסיומה נבנה היין והועבר למילוי בבקבוקים לאחר סינון גס בלבד וללא כל תהליכי ייצוב. היין בעל צבע ארגמן סגלגל ועמוק, ארומות עסיסיות של פרי אדום ושחור טרי, פרחוניות נעימה  וניואנסים של וניל ועשבי תיבול ים תיכוניים. יין עשיר ועסיסי בעל רעננות חיונית, מורכבות טובה, גוף מאוזן וסיומת פירותית נעימה, המוכן לשתייה כבר בצעירותו. 12% אלכוהול. המחיר 75 ₪.

יקב  סאז'ה לה פרייר – דה מולנייר קברנה פרנק

צילום אסף לוי
צילום אסף לוי

דבר היבואן הסקוטית-ישרקו: היין עשוי מ- 100% קברנה פרנק. הכרם נטוע על קרקעות צפחה וחמר. הפרי עבר השריה קרה של 3-4 ימים ובנוסף תסיסה מלולקטית. היין התבגר בנירוסטה עד לביקבוק. צבע אדום עמוק, ניחוחות מורכבים של עשב ופרי אדום, וטעמים אלגנטיים. המחיר 64 ₪. לא כשר.

יקב ברקן – קברנה סוביניון ספיישל רזרב 2016

דבר היקב:  עשוי ענבי  100% ברנה סוביניון מכרמים בדישון ועלמה בגליל העליון. התיישן 18  חודשים בחביות עץ אלון, 30% מהן חדשות. אלכוהול: 13.5%. באף ניתן להרגיש ארומות עוצמתיות של פירות שחורים, לצד נגיעות עשבי תיבול ותבלינים מתקתקים כגון ציפורן וקינמון. עוצמות הפרי נתמכות במעטפת עץ אלון מתחנף ומתיקות נעימה של מוקה ושוקולד. היין בעל גוף מלא, וניתן להרגיש נגיעות פטל שחור, שזיפים ודובדבנים הממלאים את הפה. מבנה היין מאוזן. טאנינים אלגנטיים ונעימים, וסיומת מתקתקה מלווה בחומציות מרעננת. המחיר 75 ₪.

 יקב נטע – NETA אדום  2017

צילום אורי גרון
צילום אורי גרון

דבר היקב: היין הוא בלנד שמגוון מרכיביו כוונו לייצר יין קל לשתייה אך עשיר בצבע ובעל משרעת ארומטית פירותיות. מרלו 50%, סירה 20%, פטי וורדו 15%, פטיט סירה 15%. אלכוהול 14%. התירוש נסחט אחרי 14 ימי השרייה עם הזגים, והיין שהתקבל יושן במשך 6 חודשים בחביות עץ משומשות על מנת לקבל פרופיל ארומטי עדין. יין בעל מרקם חלק ורך, צבע אדום ארגמני מושך, מאופיין בססגוניות פירותית רעננה, עמוק ומלא רבדים. חינני ובעל הרמוניה בין מרכיביו. המחיר 79  ₪.

יקב רמת חברון – הרי יהודה פטי וורדו 2014

דבר היקב: יין מכרם בן 10 שנים בגובה 350 מטר בגבעת ישעיהו בחבל עדולם. נבצר ידנית ויושן במשך 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. בוקבק ביוני 2016. ליין טעם עשיר ומרוכז בניחוחות אגסים עסיסיים ודובדבנים שחורים. המחיר 70 ₪.

יקב רמת חברון – יצחק רם קברנה סוביניון 2013

דבר היקב: היין נבצר ידנית משמונה כרמים בהרי יהודה בגבהים 650-1050 מטר. יושן במשך 18 חודשים בחביות מעץ אלון צרפתי, מתוכן 45% חדשות, ואז יושן לעוד 12 חודשים לפני ביקבוק ביוני 2016.  ליין ניחוחות של פטל בשל עם רמזים של פלפל שחור ותבלינים ארומטיים. המחיר 100 ₪.

יקב רקנאטי – קברנה סוביניון גליל עליון 2018

צילום עמרי מירון
צילום עמרי מירון

דבר היקב: ביטוי ייחודי לאדמה גלילית משובחת ואקלים יוצא דופן. מאופיין בארומת שזיף שחור, קאסיס ועשבי תיבול ים תיכוניים, בליווי ניחוחות עץ אלון. המחיר 59 ₪.

יקב רקנאטי – מרלו רזרב כרם מנרה 2016

צילום עמרי מירון
צילום עמרי מירון

דבר היקב: כרם מנרה מתאפיין באדמת טרה רוסה ייחודית ובתנאי אקלים אידיאליים להפקת יינות מרלו המתאפיינים בחמיצות טבעית גבוהה ומאוזנת, ארומות וטעמי פירות יער, שזיף ודובדבן, פולי קפה קלויים ותבלינים. התיישן כ-18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, ובוקבק לאחר סינון גס בלבד. ליין טאנינים רכים ומעודנים, גוף מלא ועשיר, חמיצות גבוהה ומאוזנת, וסיומת עשירה וארוכה. המחיר 95 ₪.

יקב 1848 – דור 4 מרסלן 2016

דבר היינן אילן אסולין: הופק מ- 100% מרסלן מכרם היקב בגליל העליון. לאחר תום התסיסה המלולקטית היין התיישן בחביות עץ אלון צרפתיות למשך 12 חודשים, כשבסיומם התקבל יין ייחודי, מרוכז ופירותי. אלכוהול 14.5%. ליין גוון אדום. מתאפיין בעושר טעמים וניחוח של פירות סגולים ושחורים, עם עסיסיות יוצאת דופן. טעם מרוכז ופירותי. המחיר 70 ₪.

יקב 1848 – דור 5 קברנה פרנק 2016

דבר היקב: 88% קברנה פרנק, 7%  פטי וורדו, 5%   מלבק. הענבים הגיעו מכרם בהרי ירושלים בבשלות מושלמת. לאחר סיום התסיסות התבגר היין 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות, חלקן חדשות וחלקן משומשות, במטרה לא להגזים בהשפעת העץ על היין ולשמור על הגוון הפירותי. זהו יין מורכב המספק חווית יין עוצמתית ועשירה. מתאים במיוחד לצרכני יינות מורכבים מזני בורדו. מפגין אלגנטיות עם חספוס עדין. צבעו אדום סגול כהה. באף ובפה רמזים של פלפל שחור, טבק, ליקריץ, אגוז קלוי ושוקולד מריר. גוף מלא וקטיפתי, עם סיומת תיבולית ארוכה. 14% אלכוהול. המחיר 80 ₪.

יקב כרמי ירושלים – Jerusalem Hill Reserve 2016

דבר היקב: עשוי 70% ענבי קברנה סוביניון, 20% מרלו, 10% סירה מכרם בן 12 שנים בעמק האלה. היין עבר תסיסה מלולקטית במכלי נירוסטה, והתבגר במשך 12 חודשים בחביות עץ 155 חדשות ו- 85% בסבב שני. המחיר 70 ₪.

אדומים מעל 100 ₪

יקב יתיר  – נחל יתיר 2016

צילום איל קרן
צילום איל קרן

דבר היינן ערן גולדווסר: נחל יתיר 2016 מהווה ביטוי נוסף של אזור הגידול שלנו בדגש על עסיסיות ומינרליות". ביין אדום זה שואף היקב לבטא את הפרי האזורי. הזן המרכזי הוא סירה (76%) המייצר יינות אדומים שמאזנים טעמי פטל אדום עם רעננות ואלגנטיות טבעית. אליו מצטרפים המלבק (12%) שמדגיש את הפירותיות עם תיבול עשבוני, והטנאט (12%) שתורם לחיזוק החומציות הטבעית ומעניק חוט שדרה טאני. תהליך הכנת היין כלל תסיסה במכלי עץ ובטון פתוחים, חלקם עם אשכולות שלמים לטובת הגברת האוורור והיציבות התרמית אשר יוצרת תסיסה נקיה. האשכולות השלמים נועדו ליצירת מורכבות  ועידון הפרי. היין התיישן במשך שנה במכלי עץ גדולים (3800-5400 ליטר) מעגלים את היין בלי להשרות טעמי אלון, והושאר ביקב עוד כשנתיים להתיישנות בבקבוק. צבעו ארגמני, ניחן בארומה המזכירה דובדבן שחור, קאסיס ושקדים קלויים. טעמו פירותי, עסיסי, טאנין מגורען ומעט מלוח, מרירות נעימה. המחיר 150 ₪.

יקב בנימינה – אבני החושן כרם מירב 2016

דבר היקב: ליין נבחרו בענבי יין איכותיים ממיטב כרמינו אשר שובצו ליצירה המשקפת את שאיפתנו ליצור יינות טובים ומרגשים. זני ענבים: 45% פטיט סירה, 35% מרסלן, 20% שיראז, מכרם מירב שברכס הרי גלבוע בגובה 400 מטרים. כל זן נבצר בנפרד. לאחר הסחיטה תססו הזנים השונים בנפרד במכלים קטנים על מנת לשמר את הארומות והטעמים של כל פרי ולמקסם את הפוטנציאל של כל יין. לאחר שפייה ושיקוע קצר עבר כל יין להתבגרות בחביות עץ אלון למשך כשנתיים. בסיום תקופה זו נבנה הבלנד הסופי בין הזנים והחביות השונות. היין קטיפתי בעל גוף בינוני-מלא, ואופי ים-תיכוני מתובל, מלווה בארומות עשבוניות של זעתר, אורגנו ולבנדר, לצד פירות יבשים בשלים כגון שזיפים, דומדמניות ותאנים. טאנינים רכים, טעם סיום ארוך. המחיר 130 ₪.

יקב ויתקין – קריניאן גפנים בוגרות 2016

צילום עדין גיל
צילום עדין גיל

דבר היקב: המהדורה ה- 15 של יין זה שעשוי 100% ענבי קריניאן משני כרמים בוגרים ללא השקיה מאזור בנימינה וזיכרון יעקב. הענבים נבצרו ידנית, עברו תסיסה במכלי נירוסטה, חלקם פתוחים. לאחר התסיסה האלכוהולית נסחט היין בעדינות והועבר לתסיסה מלולקטית והתבגרות בחביות עץ אלון צרפתי בנפח של 500 ליטר למשך כ- 16 חודשים. היין בעל צבע סגול-רובי ארגמני ואטום. יין עוצמתי, רענן, אלגנטי ועמוק. מפגין קשת ארומות אופייניות לקריניאן כמו שזיף שחור, רכז רימונים, פטל פרחוניות ומעט אדמתיות. בטעימה: בעל מבנה אינטנסיבי, עשיר ומאוזן, עמוק ובעל רעננות תומכת. מורכבות טעמים עוצמתיים, החל מפירות אדומים ושחורים, מינרליות, בשר צלוי, עשבי תיבול ים תיכוניים ופרחוניות. סיומת ארוכה מאוד, מורכבת ומאוזנת. 13% אלכוהול. המחיר 110 ₪.

יקב נטופה – תל קאסר אדום 2017

צילום אסף קרלה
צילום אסף קרלה

דבר היקב: היין עשוי 70% ענבי גרנאש  ו-30% סירה. עבר 10 חודשי השתבחות בחביות עץ אלון צרפתי. יין עם טאנינים רכים, בעל ארומות מודגשות של פטל ומעטפת ארומטית עדינה של פלפל שחור. 13.5% אלכוהול. המחיר 130 ₪.

יקב ברבדו – קופאז' 2017

צילום איל גוטמן
צילום איל גוטמן

דבר היקב: ברבדו קופאז' הוא בלנד המייצג סינרגיה בין הזנים המרכיבים אותו, הכרם ואזור הגידול. מרוכז בצבעו, הרמוני ומאופיין באיזון נעים. טעמו מודגש ומשאיר תחושה מרעננת בסיום. עשוי מ- 44% קברנה פרנק, 23% קברנה סוביניון, 33% שיראז. מקור הענבים: כרם נחל שחם סמוך לכרמי יוסף. אלכוהול 14%. התבגר והשתבח בחביות אלון, רובן מעץ צרפתי, במשך 12 חודשים. יין עשיר ומלא נוכחות, מורכב מאוד ועם זאת רך, נגיש ונעים לשתייה. המחיר 130 ₪.

יקב ברבדו – מרלו 2017

צילום איל גוטמן
צילום איל גוטמן

דבר היקב: 100% ענבי מרלו מכרם נחל שחם סמוך לכרמי יוסף. התבגר והשתבח בחביות אלון, רובן מעץ צרפתי, במשך 12 חודשים. צבע אדום ארגמני עמוק וצלול. היין עשיר ובעל גוף מלא, טאנינים רכים וטעמי פרי מורכבים ומתמשכים. רך ומצטיין בריכוז פרי גבוה ובמרקם אלגנטי ומסוגנן. עוטף את החך מכל הכיוונים, סיומת ארוכה ומתיקות פרי נעימה. אלכוהול 14.5%. המחיר 130 ₪.

יקב ברבדו – שיראז 2017

צילום איל גוטמן
צילום איל גוטמן

דבר היקב: עשוי מ- 100% ענבי שיראז מכרם נחל שחם סמוך לכרמי יוסף. יוצר ללא סינון בתהליכי הצללה טבעיים ממושכים להבטחת ארומה וטעם עשירים. התבגר והשתבח בחביות אלון, רובן מעץ צרפתי, במשך 12 חודשים. יין ים תיכוני חם. עז בצבעו ומאופיין במורכבות רבה המשלבת פרי בשל ועסיסי, תיבול ים תיכוני, ורכות מהחביות. אלכוהול 14.5%. המחיר 130 ₪.

יקב סגל Petit UF –  בציר 2017

דבר היקב: עשוי מענבי קברנה סוביניון מכרם פלאטו בגליל העליון. התיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי בנפחים של 225 ו-500 ליטרים, 30% מהן חדשות. אלכוהול 13.78%. יין עוצמתי ואלגנטי, בעל ארומה דומיננטית. מרובה משקעים, נעשה בתהליך ייצור ללא סינון או הצללה. צבעו אדום-שחור עמוק. באף ארומות עוצמתיות של פירות שחורים כגון שזיפים בשילוב פירות יער. עוצמות הפרי נתמכות במעטפת עץ אלון וקליה אשר משתלבת עם ניחוחות עשבי תיבול ים תיכוניים כגון תימין ורוזמרין. גוף מלא, גדוש בטעמי פרי הממלאים את הפה. טאנינים אלגנטיים ועגולים. סיומת ארוכה ופירותית. המחיר 120 ₪.

יקב מאיה – MARE NOSTRUM 2016  

צילום רן הלל
צילום רן הלל

דבר היקב: היין עשוי מענבי קריניאן מכרם עין תות בזיכרון יעקב, סירה מכרם כפר יובל, ודוריף (פטיט סירה) מכרמי יוסף. לאחר הריסוק הוכנס תירוש כל זן בנפרד לתסיסה של כ- 3 שבועות בטמפרטורה מבוקרת, הקריניאן הותסס בתסיסה ספונטנית. היין התיישן כ- 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות בנפח 225 ליטר. לאורך תהליך הייצור זכו הענבים והיין להשגחה צמודה וקפדנית כדי למצות ולהביא את מלוא אופיים של הזנים, השילוב יוצא הדופן ביניהם, וביטוי לאזור הגידול הים תיכוני. ליין ארומות פרי אדום ושחור בשל ומעושן, בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ונעימה. 14.5% אלכוהול. ייננים: פרופסור יאניס פארסקאבופולוס ודוד בר-אילן, כרמים: פרופסור קוסטאס בקסיאטאס. המחיר 135 ₪.

יקב טוליפ- פרנק מרלו ריזרב 2017

צילום רן הלל
צילום רן הלל

דבר היקב: עשוי מענבי קברנה פרנק ומרלו מכרם מטע בהרי יהודה. הזנים התיישנו בנפרד 6 חודשים, עורבבו והתיישנו יחד במשך 8 חודשים נוספים בחביות עץ אלון צרפתי. לפני הביקבוק עבר היין סינון גס בלבד, לשימור טעמיו הייחודיים.  אלכוהול 13%. ארומה: פטל, פלפל ירוק ופרי אדום. טעם:  פירות אדומים ושחורים, עשבי תיבול. סיומת ארוכה ומתובלת. יינן: דוד בר-אילן. המחיר 129 ₪.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה