fbpx

יקבי בנימינה נכנסים לגלידה של וניליה

במסגרת מיזם משותף של גלידריית הבוטיק וניליה ויקבי בנימינה, הפך תירוש ענבי היין המובחרים לגלידות בטעמי זינפנדל, סוביניון בלאן, פטי ורדו ומוסקט. גלידות ענבי היין נמכרות במהלך חודש אוקטובר בסניפי וניליה, וגלידת ענבי מוסקט תלווה בצ'ייסר יין מוסקט של בנימינה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

במסגרת מיזם משותף של גלידריית הבוטיק וניליה ויקבי בנימינה, הפך תירוש ענבי היין המובחרים לגלידות בטעמי זינפנדל, סוביניון בלאן, פטי ורדו ומוסקט. גלידות ענבי היין נמכרות במהלך חודש אוקטובר בסניפי וניליה, וגלידת ענבי מוסקט תלווה בצ'ייסר יין מוסקט של בנימינה.
בשני סניפי וניליה יחולקו דפי הסבר על זני הענבים והגלידות, ותתקיים במקום מכירה של יינות יקבי בנימינה.

איתי רוגוזינסקי – השף והבעלים של וניליה, ואסף פז – יינן יקבי בנימינה, מומחים בתחומיהם, רקחו יחד טעמי גלידה מענבי יין מובחרים של ראשית הבציר. ענבי היין הם זנים מיוחדים ומובחרים של ענבים שברובם אינם משווקים בחנויות. מדובר בענבים עסיסיים בעלי אחוזי סוכר גבוהים, ונוגדי חמצון בריאים לגוף. בתהליך הכנת הגלידות נעשה שימוש הן בחומר הגלם הטבעי, תירוש הענבים, וכן בתירוש שהחל תסיסה בדרכו להפוך ליין.

לדברי איתי רוגוזינסקי, יצירת גלידות מענבי יין משמרת את הטעם והארומה של זן הענבים, הכרם ואיזור הגידול ומאפשרת חגיגת גלידות במגוון טעמים וצבעים.
היינן אסף פז, שהיה שף קונדיטור לפני שעבר הסבה לעולם היין, רואה בהכנת הגלידה מענבי יין הידוק הקשר בין עולם הקולינריה לעולם היין העשיר.
 
גלידת ענבי זינפנדל: הענבים מגיעים מהכרם בכפר תבור- היחיד בשיפולי נחל הנטוע על מדרון של אדמת גיר חרסיתית. קרינה חזקה, טמפרטורה גבוהה במשך תקופת ההבשלה ולחות נמוכה עוזרים להפיק מזן ענבים זה ענבים עשירים בצבע וריכוז יוצא דופן של טעמי פרי וארומת "סוכריית פטל" האופיינית לזן. ענבי הזינפנדל שחורים- אדומים, בעלי גוון ארגמני עמוק, ארומה בולטת של תות שדה בשל, שוקולד ורננות של מנטה.

גלידת ענבי סוביניון בלאן שעברו תסיסה: הענבים מגיעים מכרם בן זמרה שבגליל התחתון. רוחות מערביות קרירות בכרמים הוותיקים, בני קרוב לשלושים שנה, מסלקות את חום היום יוצרות לילות קרים בתקופת ההבשלה ועוזרות לצבירת ארומה אופיינית לזן השומרת על חמיצות גבוהה. ענבי הסוביניון בלאן הם בעלי טעם קיצי, רענן והדרי בעל ניחוחות טרופיים ועשבוניות קלה.

גלידת ענבי פטי ורדו שעברו תסיסה: הענבים מגיעים מהר הנגב – מכרם הממוקם סמוך למכתש רמון ונטוע על טראסות נבטיות עתיקות. ימים עשירים בקרינת שמש עם לחות נמוכה מאוד ולילות קרים מסייעים בשמירת חומציות וצבירת חומרי ארומה וצבע. ענבי פטי ורדו הם בעלי פרי שחור ומרוכז עם טעם פרחוני, המשולב בטעמי עישון ואדמה ורמיזות פלפל לבן.
צבעם סגול עז.

גלידת ענבי מוסקט: מכרם אלכסנדרוני שבחבל לכיש – כרם נטוע על אדמת סחף נחלים עשירה בחלוקי נחל ומינרלים. ימים חמים ויבשים בשילוב לילות קרירים יחסית וכן משטר השקיה וצימוח ייחודי מביאים ליצירת ארומה מוסקטית – פירחונית וטרופית האופייניות לזן זה.

מספר מסעדות מובילות הצטרפו לפרויקט, ויגישו בחודשים הקרובים קינוחים שלצידם גלידת ענבי היין.

סניפי וניליה:
רח' אשתורי הפרחי 22, תל אביב
רח' אבן גבירול 98, תל אביב
רח' בוגרשוב 33 , תל אביב
דיזנגוף סנטר , תל אביב
מתחם התחנה נווה צדק, תל אביב
דרך רמתיים 18 הוד השרון
רח' אושיסקין 59 רמת השרון

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה