לביבות טונה עם עשבי תיבול, כרישה ומנגולד ברוטב לימון

טונה סטארקיסט מציגה מתכון עם טוויסט ללביבות חנוכה המסורתיות: לביבות טונה, כרישה ומנגולד ברוטב לימון

מוסיפים את הרוטב ללביבות ומבשלים כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך
מוסיפים את הרוטב ללביבות ומבשלים כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך. צילום טל סיון ציפורין

מצרכים

2 קופסאות טונה כמו סטארקיסט עם עשבי תיבול (מסוננות)

2 כרישה (החלק הלבן בלבד)

1 צרור עלי מנגולד טריים

2 חלמונים

3-4 כפות פירורי לחם

שמן קנולה או חמניות – לטיגון

3 כפות שמן זית

3 שיני שום קצוצות

1/3 כוס מיץ מלימון טרי

1 כוס מים

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

מפרידים את עלי המנגולד מהגבעול הלבן, וקוצצים את העלים, הגבעולים והכרישה בנפרד.

מחממים במחבת שמן זית ומאדים את הכרישה ועלי המנגולד הקצוצים.

לאחר האידוי מכסים אותם עד שמתרככים ומקררים.

מוסיפים לתערובת הקרה טונה, פירורי לחם, חלמונים, מלח ופלפל.

יוצרים לביבות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה.

הכנת הרוטב

מחממים שמן זית, מוסיפים את השום ואת גבעולי המנגולד הקצוצים (החלק הלבן).

מאדים 2 דקות.

מוסיפים מים, מיץ לימון, מלח ופלפל.

מבשלים 10 דקות.

מוסיפים את הרוטב ללביבות ומבשלים כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה