לה פאצ'נגה!

מסעדת לה פאצ'נגה מביאה לנו את הריחות, הטעמים העזים והאווירה התוססת של מקסיקו. אווירה כפרית מיוחדת עם שרשראות פלפלים וגלגלי כרכרות שתלויים מהתקרה, קירות מעץ ובר מהסרטים

פעם חשבתי ששועית זה מאכל טורקי. בכל יום שבת היינו מתכנסים אצל סבתא שלי בבת-ים ואוכלים שועית וגם אוהבים את זה.
פעם אחת הייתי בארוחת בוקר באיזה בית מלון בחו"ל, הסתכלתי על המנות ואמרתי "איזה קטע, גם הם אוכלים שועית פה, מה נסגר עם האירופאים האלה?".
מהר מאוד הבנתי ששועית היא נחלת הכלל, ואפילו במקסיקו שמעו על הדבר הזה והכינו ממנו אחלה מרק, שאותו אפשר לטעום במסעדה המקסיקנית 'לה פאצ'נגה' בכפר-סבא.
איך קישרתי יפה, הא? תודו.

מסעדת לה פאצ'נגה מביאה לנו את הריחות, הטעמים העזים והאווירה התוססת של מקסיקו.
מי שרוצה להרגיש שהוא יושב בתוך מסבאה במערב הפרוע, שותה מוחיטו אותנטי מרענן ועם זאת מקשיב למוזיקה קצבית מודרנית ומביט בתמונות של מרלון ברנדו ואל פצ'ינו על הקיר- בהחלט מוזמן, שכן ב'לה פאצ'נגה' אווירה כפרית מיוחדת עם שרשראות פלפלים וגלגלי כרכרות שתלויים מהתקרה, קירות מעץ ובר מהסרטים.

טוב, עזבו שטויות, נהייתי רעב מכל האקספוזיציה הזאת. מה אוכלים?
השף שלמה ניר, שמאמין באוכל פשוט אך מלא להט, מציע ביו היתר מנות קרפצ'יו סינטה, פיצה מקסיקנית, סלט עוף וטורטייה, קסאדיה גבינות, רול חזה עוף ופלטה מקסיקנית הכוללת טורטיות, כנפיים, טאקוס (שזה כמו טאקו רק ברבים) וגוואקמולי (בעברית: ממרח אבוקדו).

אז תחילה פצחנו בנאצ'וס מקסיקניים פריכים וחמים המוקרמים בגבינת מוצרלה, גמבה ובצל, ומישהו המליץ לנו שיותר טעים לטבול אותם במטבלי הבית – סלסה, גוואקמולה, פריחולס ויוגורט. עשינו כדבריו, והבטחנו שאת הדיאטה נתחיל למחרת.

לפתע פגשנו את קובי, מבעלי המקום, שהפציר בנו לפצח את קליפות הבוטנים, לאכול את הבוטנים ולזרוק את הקליפות על הרצפה מכיוון שזה יוצר אווירת כפר מיוחדת, וחוץ מזה אין מאפרות כי אסור לעשן.

הגענו למרק השועית (כן, אני מבת-ים, ואצלנו אומרים שועית ולא שעועית למי שתהה) השחורה, שזהו מרק מקסיקני מסורתי המוגש בתוך טוסטאדה: מעין קערית העשויה מבצק טעים ופריך, שאפשר לאחר מכן לבצוע ולטבול אותו בסלסה ששרדה את מתקפת הנאצ'וס. המרק פיקנטי מאוד, טעים מאוד, ומצוין לחורף הבא עלינו לטובה.

משם עוברים למנה העיקרית, לבוריטוס – טורטיות מקסיקניות מסורתיות ומגולגלות במילוי גבינות; והטאקוס – כיסונים ממולאים בבשר טלה טחון ובעוף צלוי מתובל.
הטורטיות פריכות וטעימות בעצמן, ולמרות צורתן הן מחזיקות נאמנה את תוכנן, כך שאפשר להרביץ ביסים ולא ללכלך את הסביבה.
בשר הטלה טעים מאוד, ובשילוב עם היקרות והתבלינים – לא הייתה ברירה אלא לבקש עוד.

לקינוח אפשר להתפנק בבננה מקסיקנית ברוטב קרמל עם גלידת וניל – טעים, מתוק ומסיים את הארוחה בצורה מושלמת.
מעבר לכך, הבר מציע משקאות מכל הסוגים, ובמסעדה ישנם מסכים להקרנת משחקי ספורט. המקום גם מתאים לאירועים ומסיבות קריוקי.

לסיכום: אוכל מקסיקני פיקנטי וטעים, אווירה מהסרטים וקליפות של בוטנים.


לה פאצ'נגה
רח' התע"ש 6
אזור תעשיה כפר סבא
טל. 09-7660706
זמני פתיחה: 19:00-04:00
Happy hour: 20:00-22:00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר