לחמניות בסיר פוייקה – אפייה בשטח

סיר הפוייקה הוא הלהיט החם של הבישול בשטח, וחובבי טיולים רבים מתהדרים בפוייקה משלהם ובתבשילי הקדירה הנפלאים שהם מפיקים ממנו. המתכון הבא מגלה שהפוייקה יכול לשמש גם לאפיית לחמניות טריות וחמימות, שיהיו טעימות להפליא בתוספת הממרחים והסלטים החביבים עליכם

סיר הפוייקה הוא הלהיט החם של הבישול בשטח, וחובבי טיולים רבים מתהדרים בפוייקה משלהם ובתבשילי הקדירה הנפלאים שהם מפיקים ממנו. המתכון הבא מגלה שהפוייקה יכול לשמש גם לאפיית לחמניות טריות וחמימות, שיהיו טעימות להפליא בתוספת הממרחים והסלטים החביבים עליכם.

משך ההכנה והאפייה: כשעתיים.
כלים וציוד: עצים למדורה, סיר פוייקה במידה 3, קערה, כוס למדידה, סכין לחיתוך, ניילון נצמד

מצרכים ל- 5 לחמניות גדולות:
4 כוסות קמח
כוס ורבע מים
כפית וחצי מלח
2 כפיות סוכר
25 ג' שמרים טריים
1/2 כוס שמן זית 
ממרחים לפי הטעם

אופן ההכנה:
ממיסים את השמרים בחצי כוס מים, ומשהים כ-10 דקות לתסיסה.
בינתיים שופכים לתוך קערה את הקמח, המלח והסוכר ומתחילים לערבב בעזרת הידיים.
תוך כדי ערבוב מוסיפים את תערובת השמרים והמים, ולאחר מכן את שאר המים באופן איטי.
לשים היטב במשך כ-10 דקות ויוצרים בצק רך וגמיש, אך לא דביק.
את הבצק מגלגלים בקערה משומנת קלות בשמן זית.
מכסים בניילון נצמד ומשהים כשעה, עד שהבצק יתפח ויכפיל את נפחו.
לאחר כשעה, פותחים את הניילון הנצמד, מוציאים בעזרת טפיחות קלות את האוויר מהבצק, ולשים עוד מספר דקות.
מחלקים את הבצק ל- 5 חלקים שווים בגודלם.
מגלגלים כל חלק לכדור קטן במעט מגודלו של כדור טניס.
שופכים את שמן הזית לקערה, ומגלגלים בתוכו את כדורי הבצק כך שיהיו מכוסים היטב בשמן מכל הצדדים.
את כדורי הבצק מניחים בתוך סיר הפוייקה, צמודים זה לזה.
סוגרים את המכסה ומשהים כ-30 דקות, כדי שכדורי הבצק יתפחו שוב. 
מדליקים מדורה בינונית, וכאשר האש נחלשת ונותרות גחלים לוחשות חזקות ומעט להבות, מניחים בתוך המדורה את סיר הפוייקה (רצוי להכין מעמד מאבנים, שעליו אפשר יהיה להניח את הסיר), ומניחים על המכסה כמה גחלים לוחשות.
אופים במכסה סגור 25-20 דקות, עד שהלחמניות שבתוך הסיר מזהיבות.
כדאי לבדוק במהלך ההכנה את מצב הלחמניות, כדי שלא יישרפו.
לבסוף, מוציאים את הסיר מהאש, פותחים בזהירות בעזרת ידית מיוחדת או מגבת (זהירות – הסיר והאדים שיוצאים ממנו חמים מאוד) ומוציאים את הלחמניות (שנפרדות בקלות זו מזו).
ממתינים שהלחמניות יתקררו מעט, חותכים את החלק התחתון שנשרף בדרך כלל.
חוצים את הלחמניות, מורחים ממרחים שאוהבים – ונהנים מלחמניות אפויות בטבע.

המתכון לקוח מתוך "להתאהב בארץ מחדש" – סדרת ספרי טיולים למשפחות עם ילדים, מתובלים בסיפורים ובבישולים בטבע, בהוצאת מסלולים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר