מאפה בצלצלי שאלוט מקורמלים וריבת בצל

מתכון ל- 4 מנותרכיבים למאפה:1 חבילה בצק עלים 30 מ"ל שמן זית28 בצלצלי שאלוט2 כפות חמאה1 כף סוכר250 מ"ל חומץ בן יין אדוםמלח ופלפללריבת בצל: 2 כפות שמן זית1 שן שום, קצוצה דק2 כפות חמאה לא מומלחת, חתוכה לקוביות גסות2 בצלים סגולים, פרוסים דקחופן עלי תימין1 כף סוכר30 מ"ל חומץ בלסמימלח ופלפלאופן הכנת ריבת בצל:מחממים קלחת גדולה על אש בינונית.מוסיפים שמן זית ושום ומערבבים עד שהשום מתחיל להתקרמל (3-5 דקות). מוסיפים חמאה, בצל ותימין, מגבירים את הלהבה לבינונית- גבוהה ומערבבים תכופות עד שהבצל מתרכך (7-10 דקות). מוסיפים סוכר וממשיכים לערבב עד שהבצל מתקרמל (2-3 דקות).מוסיפים חומץ בלסמי, מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה, וממשיכים לערבב עד שהבצל מסמיך והופך לריבה (34-40 דקות). מתבלים במלח ופלפל ומקררים.אופן הכנת הבצק:מחממים תנור ל- 190 מעלות.קולפים את בצלצלי השאלוט (משאירים את בסיס השורש) ופורסים לאורך. מחממים מחבת על להבה גבוהה-בינונית, מוסיפים שמן ואת הבצלצלים ומערבבים לסירוגין ובזהירות (לשמור על הבצלצלים שלמים) עד להזהבה (6-8 דקות). מוסיפים סוכר, מבשלים 3-5 דקות ומוסיפים חמאה. ממשיכים לבשל, מערבבים מדי פעם עד לקבלת גוון קרמל עמוק (כ- 5 דקות). מוסיפים חומץ בן יין אדום, מנמיכים את הלהבה, מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.ממשיכים לבשל עד שהבצלצלים מתרככים (כ-20 דקות). מצננים.הרכבת המאפה: בזהירות מניחים את בצלצלי השאלוט במרכז תבנית עגולה.משטחים לקבלת שטח פנים חלק ומרכזים בצורה הדוקה באמצע התבנית. שופכים פנימה את הנוזלים המקורמלים ומניחים מעל הערימה את ריבת הבצל. מניחים בעדינות בצק מרודד – המתאים בגודלו לגודל התבנית – מעל לבצל, ועוטפים את הבצלצלים סביב, כך שמתקבלת כיפת בצק. את עודפי הבצק ניתן להדביק מסביב לשאלוט. אופים עד הזהבה, 12-15 דקות. מצננים כ- 5 דקות.משחררים שוליים בעזרת סכין קטנה ואז, במהירות ובזהירות, כאשר לובשים כפפות מטבח, הופכים את המאפה על גבי צלחת הגשה. להגיש חם. בצלצלי השאלוט מוצעים במחיר של 10 – 17 ₪ (בהתאם לגודל האריזה – 180 גרם, 250 גרם ו- 350 גרם). כשרות: רבנות גוש עציון. להשיג בכל רשתות השיווק צילום איתיאל ציוןמתכונים נוספים באתר

מתכון ל- 4 מנות

רכיבים למאפה:
1 חבילה בצק עלים
30 מ"ל שמן זית
28 בצלצלי שאלוט
2 כפות חמאה
1 כף סוכר
250 מ"ל חומץ בן יין אדום
מלח ופלפל

לריבת בצל:
2 כפות שמן זית
1 שן שום, קצוצה דק
2 כפות חמאה לא מומלחת, חתוכה לקוביות גסות
2 בצלים סגולים, פרוסים דק
חופן עלי תימין
1 כף סוכר
30 מ"ל חומץ בלסמי
מלח ופלפל

אופן הכנת ריבת בצל:
מחממים קלחת גדולה על אש בינונית.
מוסיפים שמן זית ושום ומערבבים עד שהשום מתחיל להתקרמל (3-5 דקות).
מוסיפים חמאה, בצל ותימין,
מגבירים את הלהבה לבינונית- גבוהה ומערבבים תכופות עד שהבצל מתרכך (7-10 דקות).
מוסיפים סוכר וממשיכים לערבב עד שהבצל מתקרמל (2-3 דקות).
מוסיפים חומץ בלסמי, מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה, וממשיכים לערבב עד שהבצל מסמיך והופך לריבה (34-40 דקות).
מתבלים במלח ופלפל ומקררים.

אופן הכנת הבצק:
מחממים תנור ל- 190 מעלות.
קולפים את בצלצלי השאלוט (משאירים את בסיס השורש) ופורסים לאורך.
מחממים מחבת על להבה גבוהה-בינונית, מוסיפים שמן ואת הבצלצלים ומערבבים לסירוגין ובזהירות (לשמור על הבצלצלים שלמים) עד להזהבה (6-8 דקות).
מוסיפים סוכר, מבשלים 3-5 דקות ומוסיפים חמאה.
ממשיכים לבשל, מערבבים מדי פעם עד לקבלת גוון קרמל עמוק (כ- 5 דקות).
מוסיפים חומץ בן יין אדום, מנמיכים את הלהבה, מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
ממשיכים לבשל עד שהבצלצלים מתרככים (כ-20 דקות).
מצננים.

הרכבת המאפה:
בזהירות מניחים את בצלצלי השאלוט במרכז תבנית עגולה.
משטחים לקבלת שטח פנים חלק ומרכזים בצורה הדוקה באמצע התבנית.
שופכים פנימה את הנוזלים המקורמלים ומניחים מעל הערימה את ריבת הבצל.
מניחים בעדינות בצק מרודד – המתאים בגודלו לגודל התבנית – מעל לבצל, ועוטפים את הבצלצלים סביב, כך שמתקבלת כיפת בצק.
את עודפי הבצק ניתן להדביק מסביב לשאלוט.
אופים עד הזהבה, 12-15 דקות. מצננים כ- 5 דקות.
משחררים שוליים בעזרת סכין קטנה ואז, במהירות ובזהירות, כאשר לובשים כפפות מטבח, הופכים את המאפה על גבי צלחת הגשה.
להגיש חם.

בצלצלי השאלוט מוצעים במחיר של 10 – 17 ₪ (בהתאם לגודל האריזה – 180 גרם, 250 גרם ו- 350 גרם). כשרות: רבנות גוש עציון. להשיג בכל רשתות השיווק
צילום איתיאל ציון

מתכונים נוספים באתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר