החומרים עבור תבנית אפייה 30/20:
עלה בצק עלים בגודל 20/30 מופשר
3 כפות תפנאד (ממרח זיתים שחורים)
25 עגבניות שרי חצויות
250 גרם פטה כבשים "גד" חתוכה לקוביות 1/1 ס"מ
מלח גס
פלפל שחור גרוס
מעט עלי אורגנו או טימין
אופן ההכנה:
מניחים את הבצק על נייר אפייה בתבנית מתאימה. במקביל מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
מורחים את הבצק בתפנאד ומשאירים שוליים אחידים ברוחב סנטימטר וחצי, מסדרים שורות אחידות של חצי עגבנייה וקוביית גבינה אחת אחרי השנייה על פני כל השטח המרוח.
מתבלים במלח גס, פלפל גרוס ועלי אורגנו או טימין, ואופים בתנור חם 25 דקות, או עד ששולי הבצק מצהיבים ועולים.
מגישים על כלי שטוח, וחותכים בעזרת סכין פיצה מסתובבת.