מאפה פילו בפטריות פרובנס

 

שף שבי בכר, מנהל מערך קולינריה בבית הספר למלונאות "תדמור", מציע מנה קלילה לימי סוף הקיץ. ניתן להגיש בליווי סלט ירוק, או כמנה ראשונה בארוחת החג.

חומרים:
3 שכבות עלי פילו מרוחים בשמן סויה בין השכבות וחתוכים לרבעים של 15X15 ס"מ
למילוי:
150 גרם בצל קצוץ
300 גרם פטריות פרוסות דק
מלח, פלפל ואגוז מוסקט – לפי הטעם
50 ג' חמאה/ מרגרינה
חופן פטרוזיליה קצוץ
גבינת פרמז'ן מגורד (בארוחה בשרית ניתן להחליף בפרורי לחם מעורבים בעשבי תיבול קצוצים)

אופן ההכנה:
מאדים את הבצל ב- 2 כפות שמן למשך כדקה.
מוסיפים פטריות ומאדים עד להתאדות כל הנוזלים.
מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
מסירים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה.
מעבירים למסננת עד לצינון.
מסדרים את שכבות ריבועי בצק הפילו בתבנית שקעים משומנת.
ממלאים במלית ומפזרים מעל קצת פרמז'ן / פירורי לחם.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 15-12 דקות.
מגישים על מצע רוטב פרובנס.

חומרים לרוטב פרובנס:
50 סמ"ק שמן זית
100 גרם בצל קצוץ
4 שיני שום קצוצות
½ ליטר ציר בקר
חופן אורגנו טרי וחופן בזיליקום טרי קצוצים
25 גרם קורנפלור
50 סמ"ק יין לבן
כף רסק עגבניות
מלח ופלפל גרוס – לפי הטעם

אופן ההכנה:
מאדים את הבצל בשמן זית.
מוסיפים שום ורסק עגבניות.
מוסיפים ציר בקר, מרתיחים ומוסיפים אורגנו ובזיליקום.
מערבבים קורנפלור במעט מים קרים לקבלת עיסה חלקה, ומוסיפים לרוטב לעיבוי.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה