חומרים:
1 ביצה טרופה
2.5 כוסות קמח
1 כוס פטל טרי
1 כוס חלב
1/2 כוס חמאה מומסת
2 כפות סוכר
2 כפיות אבקת אפיה
3/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
בקערה, לערבב יחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח
בקערה שניה לערבב את הביצה, החלב והחמאה.
להוסיף לקערת החומרים היבשים
לערבב את כל החומרים ולהוסיף את הפטל עד שהפירות מפוזרים באופן אחיד בתערובת
למזוג לתוך תבניות מאפינס משומנות
לאפות כ- 25 דקות ב- 190 מעלות.
חוות תקוע משווקת פטל שחור – אוסנה אשר גדל באופן טבעי וללא ריסוסים.
פירות הפטל עשירים בוויטמין C ובנוגדי חמצון. הפטל גדל בגידול אורגני בהתאם לתקן אגיראור. והינו גידול ישראלי. להשיג ברשתות השיווק ובחנויות הטבע. מחיר: 20-25 ₪ ל- 200 מ"ל (כ-150 גרם).