מבשלים עם אהרוני ומנקים כלים עם פיירי

סלט העוף והמלפפונים המפורסם של אהרוני – מכוכבי סדנת הבישול בהשקת טבלית ניקוי הכלים החדש. צילום נטלי בן ברוך
סלט העוף והמלפפונים המפורסם של אהרוני – מכוכבי סדנת הבישול בהשקת טבלית ניקוי הכלים החדש. צילום נטלי בן ברוך

מכירים את האנשים האלה שאוהבים לאכול אבל לא אוהבים לשטוף כלים אחרי זה? ובכן אני כזו. הכלים נערמים אצלי בכיור, ורק כשכלו כל הקיצין אני מכניסה למדיח כלים. להשקה של קפסולת ניקוי הכלים והסרת השומן במדיח – פיירי פלטינום פלוס (Fairy) הגיע ישראל אהרוני בכבודו ובעצמו – השף והאגדה, שיחד עם גברי בנאי מככבים בקמפיין הפרסום התמידי של המוצר, כדי להעביר לנו סדנת בישול.

צילום נטלי בן ברוך
צילום נטלי בן ברוך

האמת – התרגשתי. אהרוני, מבכירי השפים והמסעדנים בישראל ומוביל בתחום הקולינריה, סיפר במפגש על בית הוריו הבוכרים, והציג סיר בו השתמשה אימו. בפנים רציניות לימד אותנו השף איך מכינים את סלט העוף והמלפפונים המפורסם שלו, והמשיך לספר על דרך המשי, וכיצד אוכל שהכינו הוריו – כופתאות מאודות עם בשר טעים, אכל גם בסין כשנסע אליה כבחור צעיר לפני ארבעה עשורים, ואת הפליאה שלו כיצד אוכל מבית הוריו מופיע באותם צורה, מרקם וטעם בסין.

מתברר שדרך המשי שעברו בה סוחרים רבים בשיירות גמלים מן המזרח למערב ובכיוון ההפוך, הובילה לכך שמאכלים רבים עברו בין המדינות, גם בין אוזבקיסטן לסין. במהלך מסעותיו בעולם פגש אהרוני מאכלים שונים, וגילה כי לרבים מהם יש מכנה משותף. דרך המשי חיברה בין תרבויות וקצוות עולם, והיא עדות לכך שכולנו רקמה אנושית אחת.

המשכנו לבשל עם אהרוני, תוך שאנחנו מקשיבים למידע על הקפסולות החדשות של פיירי. מה שמיוחד בהן זה ששאריות מזון שנדבקות לצלחות, מצליחות לרדת הודות לעוצמתיות של מסיר שומנים זה. מדובר בטכנולוגיה חדישה שגם עוזרת להבריק את הכוסות, הסכו"ם, הסירים והצלחות.

צילום נטלי בן ברוך
צילום נטלי בן ברוך

כאמור, אני שלא אוהבת לבשל, ישבתי מרותקת לסיפוריו של אהרוני ולעובדה שאחרי ההשקה הזו לא אצטרך לשטוף כלים. הוא המשיך והראה לנו כיצד להכין דג מאודה. אני, שרגילה לדגים על הגריל או על מחבת, הייתי מרותקת להסבר על טכניקת בישול באידוי – טכניקה פשוטה שלא פופולרית במיוחד בישראל. ניכר שהדרך היחידה בה מכירים בארץ מאכלים מאודים, אלה בצקניות דים סאם בסלסלות אידוי, שנהוג לאכול במזנונים אסייתיים. אהרוני הציג את הסלסלות לראווה, וניכר שהוא גאה  לספר עליהן.

האידוי, בישול באמצעות אדים, מתקשר לאוכל בריאות, וככזה מאפשר גם להכין ירקות טעימים. בסלסלות ניתן לשים מים עם עלי תיבול כמו טימין, וזמן הבישול כפי שראיתי – קצר. כך  אפשר לבשל דג במשך 15 דקות. על גב הדג חרצנו חריצים ושמנו ג'ינג'ר טרי קצוץ לחתיכות קטנות. אהרוני מספר שאידוי שומר על הטריות והרעננות של הדג.

ההשקה התקיימה בדן גורמה – בית ספר גבוה לאמנות הבישול בתל אביב. במטבח הענקי הייתה עמדה לכל משתתף, וניכר הסדר שבו מונחים כל האביזרים שמשמשים את מי שמבשל כמו סכינים, מחבתות, צלחות, סירים וכו'. בסיום הובל כל האוכל שהכנו במגשים לאולם. אהרוני נפרד מאיתנו לשלום, ואנחנו התיישבנו לאכול בחדווה והנאה רבה.

את פיירי פלטינום פלוס ניתן לרכוש ברשתות שופרסל ו-BE במחיר ממוצע של 50 ₪ לאריזה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה