מצרכים ל-6 מנות
250 גרם שוקולד מריר Leonidas
שליש כוס סוכר
6 ביצים מופרדות
120 גרם חמאה מרוככת
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קוניאק
1 כף קאונטרו (ליקר תפוזים)
אופן כהכנה
1. מקציפים את החלמונים והסוכר.
2. מניחים את השוקולד בקערת זכוכית המונחת על סיר קטן יותר ובו מים רותחים (ללא מגע של המים בקערה), וממיסים את השוקולד. מסירים מהאש, ממתינים דקה ומוסיפים את החמאה הרכה תוך כדי בחישה. מוסיפים את החלמונים המוקצפים ומערבבים, מוסיפים את הוניל, הקוניאק והקאוונטרו.
3. מקציפים את החלבונים. מקפלים את הקצף לתוך תערובת השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה.
מוזגים לכלי גדול או לכלים אישיים, מכסים ומקררים 4 שעות לפני ההגשה.