ממתיק טבעי חדש: סירופ יאקון מופחת קלוריות ובעל אינדקס גליקמי נמוך

ממתיק 100% טבעי ואורגני חדש הגיע לישראל: סירופ יאקון  העשוי משורש מתוק מיוחד שהגדל בהרי האנדים בפרו. בני תרבות האינקה השתמשו ב-YACON כבר לפני אלפי שנים, הן כממתיק והן כמזון וכצמח מרפא. זהו שורש עסיסי ואכיל ממשפחת החמניות, שמזכיר במראהו בטטה. טעם הסירופ מזכיר סירופ קרמל או סילאן, והוא מתאים להמתקת משקאות ומאכלים מגוונים כגון תה, סלטי פירות, יוגורט, רטבים לסלט, עוגיות ועוגיות, רוטבים לקינוחים.

צילום אייל קרן
צילום אייל קרן

הנטורופתית ענת אדלר אומרת: "לפי הרפואה הטבעית נחשב היאקון למזון על בעל יתרונות בריאותיים רבים. הוא עשיר בנוגדי חמצון ובסיבים פרה-ביוטייםסיבים המעודדים שגשוג של חיידקים טובים (המכונים פרוביוטיקה), ותורמים לעיכול תקין. הסיבים הפרה-ביוטיים תורמים גם לזירוז חילוף החומרים, לספיגת ויטמינים וליצירת תחושת שובע לאורך זמן – עובדה היכולה לסייע בשמירה על המשקל. כמו כן, ליאקון יש אינדקס גליקמי נמוך, היכול לתרום לאיזון רמות הסוכר בדם".

המחיר 57 ₪ לצנצנת במשקל 250 גרם. להשיג ברשת בתי הטבע שקדיה ובחנויות טבע מובחרות ברחבי הארץ. כשר בהשגחת OU

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר