מסעדות חוגגות את פסטיבל הארטישוק בין 19-31 במרץ

בין התאריכים 19-31 במרץ 2006 יתקיים לראשונה פסטיבל קולינארי יוצא דופן בו השפים המובילים בישראל מציעים במסעדות המובילות וברשת מלונות שרתון ישראל חגיגה שכולה ארטישוק

בין התאריכים 19-31 במרץ 2006 יתקיים לראשונה פסטיבל קולינארי יוצא דופן בו השפים המובילים בישראל מציעים במסעדות המובילות וברשת מלונות שרתון ישראל חגיגה שכולה ארטישוק

לצורך העניין יזמו השפים לצד מועצת הצמחים – ענף הירקות ,שולחן הארטישוק פסטיבל קולינרי הכולל תפריטים מיוחדים על טהרת הארטישוק – חגיגת מטעמים של ממש לכל חובבי הקולינאריה .

המסעדות המשתתפות בפסטיבל פזורות ברחבי הארץ מתרישחא ועד באר שבע בתפריטים המגוונים והעשירים שיוצעו במהלך הפסטיבל ניתן למצוא מנות מקוריות וטעימות להפליא בשילובי הארטישוק. למשל, השף שאול בן אדרת מקימל יציע תחתיות ארטישוק ממולאות באורז בר שחור; השף רועי סופר מפנגיאה יציע ארטישוק באריגו השף גיא פרץ מגספצ'יו יציע סלייסים של ארטישוק טרי בשילוב סלרי קצוץ וגרעיני חמניות; השפית תמר כרמון ממסעדת אמנון ותמר תציע ארטישוק ממולא בבורגול ; השפים אלפא פרי וטל זאבי ממסעדת אלומה יציעו סלט ארטישוק בריגול. וזה לא הכל- שלל מנות מטריפות נוספות במסעדות הנוספות יבטיחו חוויה גסטרונומית…

המסעדות המשתתפות בפסטיבל
ORO, אחוזת הלפרין, OM, אלומה, ארנון ותמר, בדולינה, ברונו, גספאצ'ו, חסילון, טוקופיה, 2C, טרין, יד השמונה, לחם ארז, לחם יין, מיכאלי, ספון, פביאן, פנגיאה וקימל.

בנוסף לפסטיבל במסעדות, ברשת מלונות שרתון, בניצוחו של השף הידוע שלום קדוש יככב תפריט ארטישוק ייחודי במלונות ירושלים, טבריה , ארמונות הרודס באילת, שרתון סיטי טאוור בתל אביב, ים המלח ותל אביב.

כמו כן תיערך תחרות מתכונית ארצית לפיה כל הבשלנים החובבים מוזמנים לשלוח ממתכוניהם לאתר הרשת לכתובת: [email protected]
לכל שולח מתכון תישלח חוברת מתכונים מתנת מועצת הצמחים

שלושת הזוכים שיגיעו לגמר יוזמנו ליום תחרות ב 2/4 בשרתון סיטי טאוור בו יבחר מלך/מלכת הארטישוק כאשר הפרסים: סופ"ש זוגי – מקום 1, יום פינוק – מקום 2, ארוחת צהרים זוגית – מקום 3

בנוסף במסגרת הפסטיבל תתקיים תערוכת יצירות אומנות במלון שרתון סיטי טאוור המוקדשת כולה לארטישוק פרי יצירתה של האומנית אתי גדיש והרצאות של הדיאטנית מירב מור אופיר.

רשימת מנות הארטישוק אותם יציעו המסעדות
OM – השפית איילת אור מציעה שיפוד עוף עם לבבות ארטישוק ופלחי לימונים בנענע יבשה וגרגרי כוסברה מוגש עם רוטב יוגורט ירוק 47 שקל

קימל – השף שאול בן אדרת מציע תחתיות ארטישוק מולאות באורז בר שחור ברוטב שמנת ורוקפור לימוני 33 שקל

ברונו – השף אייל שני מציע ארטישוק מוקפץ עם עלי תרד טריים בפסטה ברילה ומעל פילה של בורי 48 שקל

אורו – היועץ הקולינארי של אורו השף גיא פרץ מציע טאג'ין עוף בקינרס – ירכי עוף עסיסיים בתוספת נתחי ארטישוק רכים בניחוח לימונים,שום וכוסברה 58 שקל

גספצ'יו – השף גיא פרץ מציע סלייסים דקיקים של ארטישוק טרי בשילוב סלרי קצוץ וגרעיני חמניות בתחמיץ לימון ושמן זית 27 שקל

C2 – השף ארתור בילדר מציע פילה אנטיאס על מצע ארטישוק ודלורית מוקפצים בקרמל חריף, בליווי קאנלים מחית ירקות שורש 110 שקל

טרין – השף יוסי סויסה מציע מרק קרם ארטישוק ושרימפס 31 שקל

פנגיאה – השף רועי סופר קוקי סאן ג'ק – ארטישוק באריגו, שיטאקי, פקאן סיני ג'ינגר מסוכר 52 שקל

טוקופיה – השף קובי מציע תבשיל סיניה דרוזית עם חציל קלוי בגריל, טחינה גולמית וארטישוק מחיר ארוחה שלמה (מנה ראשונה שנייה וקינוח) 109 שקל

ארנון ותמר – השפית תמר כרמון מציעה ארטישוק ממולא בבורגול – תחתיות ארטישוק ממולאות בבורגול ועשבי תיבול ברוטב לימון

בדולינה תל אביב וגדרה – סלט פנזנלה עם ארטישוק קלוי 46 שקל

ספון – השף מיכאל גרטופסקי מציע דג אפוי בתנור עם תבשיל ארטישוק ירושלמי פטריות וניוקי

אלומה – השפית אלפא פרי מציעה סלט ארטישוק "בריגול" ושרימפס פריך בויניגרט נענע בלאדי ובצלצלים 46 שקל

פביאן – השף ירון וקנין מציע אוסבקו טלה בבישול ארוך עם פייב ספייס בליווי קרם ארטישוק 99 שקל

אחוזת הלפרין – השף עידן הלפרין מציע וולבו מאפה בצק במילוי פטריות לבבות ארטישוק וכבד אווז ברוטב קטיפתי 33 שקל

לחם יין – השף גולן בן משה מציע פילה סלמון צרוב בגריל ברוטב עשבי תיבול על מצע בייבי ארטישוק 82 שקל

חסילון – השף בני פרסי מציע חסילונים ברוטב יין לבן ארטישוק ואגוזי מלך 78 שקל

יד השמונה – השף משה בסון מציע כבש בארטישוק ושקדים ירוקים

מיכאלי – השפית יהודית מיכאלי מציעה ארטישוק בויניגרט פרי התאוה – (פסיפלורה) 35 שקל

לחם ארז – השף חנן עזרן מציע סלט ארטישוק וראשד – ארטישוק טרי, אבוקדו, לימונים כבושים ופרמזן 38 שקל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר