מריבה אדומה ועד פירות יער וקסיס – כל הסופגניות

להיטי חנוכה 2006 הם מיני סופגניות במילויים חדשניים כמו ריבת חלב, שוקולד מריר, קונפיטורות פירות או מלבי. את מקומה של הסופגניה הותיקה עם הריבה האדומה תופסות גרסאות הייטק לבצק המטוגן

רולדין: סופגניות "בריאות" יותר מטוגנות בשמן קנולה
רולדין, רשת קונדיטוריות, עורכת השנה מהפך בסופגניות ומציעה סופגנית מיני (בתמונה), מטוגנת בשמן קנולה וכמיטב המסורת, במגוון מילויים וציפויים. 60 אחוז מהסופגניות שנמכרות בחנוכה הן סופגניות הגורמה בטעמים המיוחדים. והשנה הטעמים מפתיעים ומוזרים עוד יותר:
טופי ובוטנים מלוחים– סופגנית מיני במילוי קרם טופי קרמל מעודן ובציפוי שוקולד מוקה ובוטנים מלוחים.
פירות יער וקסיס– סופגנית מיני במילוי קרם פטיסייר פירות יער עם שוקולד לבן וקסיס, ובציפוי שוקולד לבן ומקרון.
הוואנה– סופגנית מיני במילוי גאנש שוקולד חלב עם חלב קוקוס ואספרסו, ובציפוי פריזר שוקולד מריר מעודן וקוקוס קלוי.
ג'מייקה– סופגנית מיני במילוי גאנש שוקולד מריר עם ניגריטה (רום כהה), ובציפוי פריזר שוקולד מריר מעודן וקרוקנט אגוזי לוז.
שמנת קלאסית– סופגנית מיני במילוי שמנת, ובציפוי פריזר שוקולד מריר מעודן.
פטיסייר– סופגנית מיני במילוי קרם פטסייר מבושל עם מקלות וניל, ובציפוי שוקולד לבן ופקאן סיני.
ריבת תות– סופגנית מיני במילוי ריבת תות.
ריבת חלב– סופגנית מיני במילוי ריבת חלב.
שוקולד ילדים– סופגנית מיני במילוי שוקולד ילדים.
מחירים:
סופגניית מיני במילוי ריבת תות- 4 שקל
שקל סופגנייה "רגילה" במילוי ריבת תות 4.5 שקל
סופגניית מיני במילוי ריבת חלב/שוקולד ילדים- 4.5 שקל סופגנייה "רגילה" 5.5 שקל
סופגניית מיני גורמה- 6.5 שקל
סופגנייה "רגילה" במילוי גאנשים, קצפות + ציפויי שוקולד- 8.5 שקל
את הסופגניות ניתן להשיג בכל אחד מסניפי הרשת.
רולדין הינה רשת קונדיטוריות בעבודת יד, שהוקמה בשנת 1989 ומונה כיום 15 סניפים בכפר סבא, רעננה, רמת השרון, רמת אביב, תל אביב, רמת גן, גבעתיים, הרצליה, פתח-תקווה, מבשרת ירושלים וקדימה.


חברת גידרון: סופגניות פרימיום בציפוי שוקולד / וניל
בגידרון נוספה השנה למגוון גם סופגניית דונאטס עם חור באמצע, בנוסף לסופגניות המוצעות במשקל 80 גרם ו – 35 גרם ליחידה.הסופגניות כשרות למהדרין, בהשגחת הבד"ץ מחזיקי הדת ורבנות פתח-תקווה.
מחיר סופגנייה רגילה החל מ – 1.99 ועד 2.45 שקל ליחידה.
מחיר סופגנייה מיני רגילה החל מ- 1.69 ועד 1.99 שקל ליחידה.
לבוחרים באופציה המשודרגת: סופגניה גדולה-מצופה בשוקולד (במגוון מליות)-4.5 שקל סופגניה קטנה-מצופה בשוקולד (במגוון מליות)-3.5 שקל.
ניתן להשיג את הסופגניות בכל סניפי רשת שופרסל : שופרסל דיל , שופרסל ביג ושופרסל שלי.


רשת הקונדיטוריות "אינגליש קייק": סופגניות במילוי קרם אגוזים ובמילוי חלבה
רשת הקונדיטוריות "אינגליש קייק" (המונה 14 סניפים בפריסה ארצית) מציעה לקראת חג החנוכה סופגניות בטעמים חדשים – במילוי קרם אגוזים ובמילוי חלבה. כמו כן, מציעה "אינגליש קייק" סופגניות במגוון טעמים נוספים – ריבת חלב, קונפיטורת תות, קרם פטיסייר (וניל), שוקולד ואוכמניות, וכן סופגניות בציפוי סוכריות צבעוניות.
עוד מציעה "אינגליש קייק" דונאטס במגוון ציפויים: שוקולד, וניל, תות וסוכריות צבעוניות, "סופגניות מיני" – קטנות (במשקל של כ- 45 גרם לעומת כ- 85 גרם – משקל הסופגניה הרגילה), כך שגם ערכה הקלורי נמוך יותר ומגיע לכ- 230 קלוריות וכן סופגניות מופחתות קלוריות, אפויות בתנור (במקום טיגון בשמן), אשר ערכן הקלורי מגיע לכ- 280 קלוריות, לעומת כ- 400 קלוריות בסופגניה רגילה.
מחירים: סופגניה במילוי ריבת תות – 4 שקל, מיני תות- 3 שקל.
סופגניה במילוי ריבת חלב – 4.5 שקל, מיני ריבת חלב – 3.5 שקל, יתר המילויים – 5 שקל, מיני – 4 שקל. דונאטס – 6 שקל.
להשיג ב-14 סניפי "אינגליש קייק" ברחבי הארץ. לפרטים על מיקום הסניפים בטל' 02-6734424.


סופגניות במילוי קונפיטורות במזרין
השף קונדיטור אלון גולדמן מ"מזרין – פטיסרי בוטיק" מאפשר לנו ליהנות מכל העולמות באמצעות המיני – סופגניות שלו, המאופיינות בטעם ייחודי ובמינימום קלוריות. "מזרין" מציעה סופגניות רכות, קטנות, ממולאות בקונפיטורות איכותיות.בין הסוגים השונים של המילויים הייחודיים ניתן למצוא: שוקולד מריר, ריבת חלב ומלבי.
גם הציפויים והזיגוגים למיניהם תופסים השנה מקום של כבוד וב"מזרין" ניתן למצוא סופגניות ריבת חלב עם ציפוי שוקולד חלב וקוקוס, סופגנית מלבי עם ציפוי שוקולד לבן ופיסטוק, סופגניות קלאסיות במילוי ריבת תות מפודרות באבקת סוכר, סופגניות במילוי שוקולד מריר עם ציפוי שוקולד מריר וסופגניות מגולגלות בסוכר קינמון. מחיר : 3.50 שקל ליחידה.
מזרין – רח' משכית 32, הרצליה פיתוח. טלפון : 09-9576545


קונדיטוריית בן עמי: סופגניות מיני במארז
קונדיטוריית בן עמי, המתמחה בהכנת עוגות ומאפים על-פי מתכונים שנאספו ופותחו במשך השנים ע"י הקונדיטור בן עמי, מציעה לחג חנוכה סופגניות מיוחדות במילויים עסיסיים: קפה, שוקולד, וניל, ריבת חלב, חלבה וריבת תות.
מחירים: אריזת תשע מיני סופגניות במילויים שונים – 29 שקל.
ניתן להשיג:
כפר ויתקין –טל' 8663211 – 09
הרצליה –טל' 9579589 – 09
ירושלים –טל' 6510070 –02
קונדיטוריה בן עמי בתל אביב, נחמני 22, טל' 5609960-03
בשרות עד הבית בהזמנה מעל 118 שקל בטל 09-8663211


'מותק של סופגניה' – הסופגניות של "מותק בוטיק סוכר" לחנוכה 2006
'מותק בוטיק סוכר' מציגה את קולקציית חנוכה 2006 – סופגניות איכותיות במגוון מילויים (ריבת חלב, שוקולד תפוז, קונפיטורת תות, חלבה, חמאת בוטנים וקרם וניל) מקושטות בהומור בבצק סוכר.
בין העיצובים ניתן למצוא סופגניות פרחוניות, סופגניות ילדותיות, סופגניות מקושטות עם חיות וסופגניות ממותגות.
אתר מותק – בוטיק סוכר: www.motek-cakes.co.il
את הסופגניות ניתן להשיג בחנות התל-אביבית של החברה אשר ממוקמת ברחוב שד' יהודית 29.
מרכזיה/שרות לקוחות 5117373 -03.
מכיוון שכל סופגניה מקבלת יחס אישי והתאמה ללקוח – מומלץ להזמין מראש.
מחירים: 8-10 ש"ח לסופגניה, בהתאם לעיצוב ולמילוי.

הסופגניות של בונז'ור בשני גדלים: 80 גר' ו- 50 גר'
לקראת חג החנוכה משחזרת בונז'ור את הצלחתה מהשנה שעברה, רק שהפעם ייוצרו הסופגניות העשירות, הטעימות והאווריריות במפעלה החדש בקרית גת.
בונז'ור תציע לצרכנים סופגניות בשני גדלים, 80 גר' ו- 50 גר', במבחר מילויים טעימים וציפויים מיוחדים: מלית ריבת תות (פרווה), מלית שוקולד (פרווה), מלית ריבת חלב (חלבי) ומלית וניל (חלבי).
בונז'ור ממליצה לקשט את הסופגניות בשלושה סוגי ציפויים: פטה שוקולד, פונדנט ואבקת סוכר.
על אף שבבונז'ור טוענים שהסופגניה המסורתית והאותנטית היא זו המטוגנת, לא מתעלמים מטרנד הבריאות ומציעים לקמעונאים לאפות חלק מהסופגניות בתנור, זאת על מנת לאפשר לצרכנים המעונינים בכך לאכול סופגניות מופחתות קלוריות.
מחיר מומלץ לצרכן למארז שש סופגניות (80 גר' ליחידה) נע בין 11-15 שקלים, כולל מע"מ.
כשרות: רבנות קרית גת וחוג חתם סופר בני ברק.
להשיג בסניפי הריבוע הכחול, חצי חינם, יוחננוף, יד יצחק, סופר דו"ש, גן שמואל ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.


ברשת חנויות אנג'ל עובדים מסביב לשעון בייצור עשרות אלפי סופגניות ביום.
רשת אנג'ל צפויים לייצר בימי החנוכה למעלה ממיליון סופגניות. הלהיט מבין חמשת סוגי הסופגניות הוא עדין: סופגניית ריבת תות אדומה, במקום השני: ריבת חלב כרמל והלהיט בקרב הילדים: סופגניות טבולות בשוקולד וסוכריות צבעוניות.
בימים אלה גויסו כל עובדי המאפייה והקונדיטוריה והם עובדים במשמרות, בקו ייצור חדיש ואוטומטי, כדי להדביק את הביקושים למאכל הפופולארי – הסופגנייה. הסופגניות מיוצרות ע"י מטגן שומר מצוות בהתאם להוראות הבד"ץ. בייצור הסופגנייה משתמשים בברנדי הדוחה ספיחת שמן בסופגנייה על מנת להקטין את ערכה הקלורי.
מבדיקה שערכו באנג'ל עולה כי הסופגנייה הפופולארית ביותר היא עדיין סופגניית ריבת תות-שדה אדומה. להיט נוסף השנה היא סופגניית ריבת חלב כרמל ואחריהן בסדר הפופולאריות באות סופגניית קרם וניל, סופגנייה ללא מילוי, סופגנייה ללא טיגון הנאפית במקום באחד מ-34 חנויות הרשת. הלהיט בקרב הילדים השנה היא סופגנייה מצופה בשוקולד וסוכריות צבעוניות. מחיר הסופגנייה 3.5 – 4.5 שקל.


רשת קפה קפה מציעה סופגניות ייחודיות לקראת חג החנוכה פרי עבודתם של ילדי עמותת "אכפת" ומיזם "קוקיות"
רשת "קפה קפה" במיזם מיוחד עם עמותת אכפת ומיזם "קוקיות" המפעיל בית מאפה קטן וכך מסייע לילדים ובני נוער בסיכון ב שילובם בשוק העבודה והקהילה.
רשת "קפה קפה" תרכוש מילדי העמותה מאות סופגניות שיימכרו בכל סניפי הרשת וההכנסות כולם – יועברו לטובת העמותה.
מכירת הסופגניות תתבצע בסניפי הרשת ביום 18/12 בלבד נר רביעי של חנוכה
הסופגניות , סופגניות מיני בשלושה טעמים שונים: סופגנית אספרסו: במילוי קרם אספרסו, ציפוי פונדנט מוקה וקישוט פול קפה. סופגניית ריבת חלב: במילוי ריבת חלב, ציפוי שוקולד וקישוט זילוף לבן. סופגניית תות שדה מילוי מרקחת תות שדה אמיתי וקישוט אבקת סוכר. משקל 50 גרם ומחירה 8 שקל – קודש לטובת העמותה.
עמותת "אכפת" פועלת למען ילדים בסיכון תוך שילובם בשוק העבודה והקהילה, במסגרת זו היא מפעילה שלושה פרויקטים שונים : מיזם "קוקיות"- הינו פרויקט בשיתוף עריית ת"א-יפו ו"שטראוס עלית" המפעיל עם אותם ילדים בית מאפה קטן שהכנסותיו לטובתם, פרויקט "דף חדש"- פרויקט דומה המפעיל בית דפוס, ופרויקט שלישי המפעיל ילדים לייצור שילוט.


סופגניות של חטאים קטנים לחנוכה
לכבוד חג האורות, רשת "לה-ליונז" שבאשדוד, מציעה מגוון של סופגניות בטעמים שונים. הסופגניות של "לה–ליונז" עשויות מבצק בריוש קל ואוורירי העשוי מחמאה וביצים בלבד. בין הטעמים המוצעים ניתן למצוא סופגניות במילוי קרם פאטיסייר ממקלות וניל, ריבת חלב, קונפיטורה של פטל אמיתי וכמובן סופגניות במילוי הריבה המסורתי.
בנוסף לארבעת הטעמים של החג יציע השף-קונדיטור, אופיר בן-חנוך, סופגניית ספיישל משתנות במילויים מפתיעים: ריבה של קליפות הדרים, קרם פאטיסייר בניחוח תפוזים וגראנד מארנייר, קרם לימונים, סופגניות צ'ורוס דרום אמריקאיות ועוד.
מחיר : 5.5 שקל לסופגנייה.
La Lyonnaise
ז'בוטינסקי 47 מתחם סטאר סנטר, אשדוד, 08-8566767 רח' הבונים 4, אשדוד, -08-8569878
קניון הסיטי, אשדוד, 08-8644505 א – ה 07:30 – 00:00, ו 07:30 – עד כניסת שבת, שבת מוצ"ש – 00:00


לביבות וסופגניות באידלסון 10
גם השנה יציעו ב"אידלסון 10" סופגניות ולביבות כמיטב המסורת (בין התאריכים 10-23 בדצמבר). הבעלים והקונדיטורית, ציונה הרשקוביץ, מאמינה בסופגניות ביתיות מסורתיות, ברמת הביצוע הטובה ביותר.
הסופגניות של הרשקוביץ נעשות בעבודת יד תוך שימוש בבצק עשיר אך קליל, בתוספת חמאה ווניל וממולאות בקונפיטורת תות משובחת תוצרת בית .
מחיר לסופגניה (עם או בלי ריבה): 5 וחצי שקל
את הלביבות ניתן לקבל מלוחות ומתוקות בליווי קרם פרש. המלוחות – לביבות מסורתיות עם בצל. מתוקות- מגיעות עם מחית תפוחים מתוצרת ביתית – שתי הוורסיות מוגשות עם קרם פרש (24 שקל).
אידלסון 10, רח' בן יהודה 252 (פינת ירמיהו) 03-5444154
רח' דיזנגוף 117 – טל 5299295 שעות פעילות: א- שבת 07:30 – 00:00 עסקיות צהריים: א'-ה' 12:00 – 18:00


לחם ארז: סופגניות לא מטוגנות (אלא אפויות)
בלחם ארז מצאו שיטה לא לטגן את הסופגניות אלא לאפות. אחרי תקופה ארוכה למדי בה הבריוש של ארז, זה הממולא בריקוטה ואוכמניות, יצא לחופשה ושכח לחזור ממנה, הוחלט בלחם ארז להחזיר את החמאה לכותרות.
ארז קומרובסקי מדגיש כי במיוחד עכשיו, כשאנחנו לומדים שחמאה הרבה יותר בריאה ממרגרינה כי אין בה שומן טראנס, צריך להקפיד ולהעלות את כמות החמאה הזורמת בוורידים.
הבריוש הינו מאפה צרפתי נימוח ואוורירי, בשונה מהסופגניה המטוגנת והכבדה. זהו מאפה שמרים מדהים עם מעט סוכר והרררבההה חמאה ממולא בקרמים – סופגניה אפויה. מזכיר אותה בצורתה וממולא באופן דומה, אך אין את טעם הלוואי של הטיגון.
הבריוש גדול ומנופח, אפשר למרוח עליו ריבה, לעצום עיניים ולחשוב שאתה בפאריז או בפרובנס. והבריושונית (מיני בריושים) ממולאת בקרם תפוז או בקרם שוקולד – פשוט סופגנייה אבל לא מטוגנת (ימכרו רק במהלך חנוכה. בתקופה זו לא יהיו בלחם ארז בריושים רגילים)
** מומלץ לחמם את הבריושים לפני ההגשה מכוסים בנייר כסף בתנור ב-180 מעלות ל 5-10 דקות כדי שיחזרו לעצמם.
מחירים:
בריוש בקרם תפוז – 12 שקל
בריוש קרם פטיסייר – 12 שקל
בריושונית שוקולד – 5 שקל
בריושונית תפוז – 5 שקל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר