מרק אפונה ביתי

מטגנים בשמן את הירקות ללא עשבי התיבול הקצוצים כ-10 דקות. מוסיפים את האפונה המסוננת עם מים רותחים ומביאים לרתיחה נוספת. צילום רועי שר
מטגנים בשמן את הירקות ללא עשבי התיבול הקצוצים כ-10 דקות. מוסיפים את האפונה המסוננת עם מים רותחים ומביאים לרתיחה נוספת. צילום רועי שר

חומרים לסיר 5 ליטר

1/2 ק"ג אפונה יבשה חצויה מושרית בקערה עם הרבה מים למשך לילה

2 בצלים קצוצים

3 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות

1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות

1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות

גבעולי ועלי סלרי שטופים היטב וקצוצים

זר כוסברה או פטרוזיליה שטופה וקצוצה

3 שיני שום פרוסות

מלח ופלפל שחור גרוס

2 כפות כמון

1 כף מחית צ'יפוטלה

3 שרוולי ציר עוף מרוכז או 3 כפות של אבקת ציר בטעם עוף

מים רותחים לתכולת הסיר

מעט שמן זית לטיגון

אופן ההכנה

מטגנים בשמן את הירקות ללא עשבי התיבול הקצוצים כ-10 דקות.

מוסיפים את האפונה המסוננת עם מים רותחים ומביאים לרתיחה נוספת.

מוסיפים את גבעולי ועלי הסלרי.

מתבלים עם כל התבלינים.

מבשלים עד התרככות בסיר מכוסה על להבה נמוכה – בערך שעתיים וחצי.

מתקנים טעמים.

מכבים את האש ואז מוסיפים את הכוסברה או פטרוזיליה קצוצה.

הגשה

מוצע להגיש עם פרוסות בגט קלויות מרוחות בחמאה ושום.

את כל  המוצרים להכנת המתכון ניתן להשיג בסניפי רשת spices או באתר

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה