מצרכים 6 מנות
5 סלק בינוניים
2 כפות שמן סויה
2 בצלים פרוסים
רבע כפית זרעי שומר
3 פקעות שומר חתוכות לפרוסות (6.5 כוסות)
רבע כוס מים
3 כוסות מרק עוף
2 כפות מיץ תפוזים טבעי
רבע כוס ליקר זרעי קימל (אם רוצים)
עלי שומר – לקישוט
אופן ההכנה
לעטוף סלק בנייר כסף. לשים בתבנית ולאפות בתנור שעה וחצי עד שמתרכך.
לקרר, ולקלף את נייר הכסף. לחתוך חצי סלק למקלות באורך 2ס"מ (לשמור לקישוט). בסיר כבד לחמם את השמן. כשמוציא עשן, לשים את הבצלים וזרעי השומר ולערבב עד שמתרכך – כ-15 דקות.
להוסיף את השומר והמים ולבשל 15-20 דקות עד שהשומר מתרכך. להוסיף את הסלק החתוך והמרק ולבשל כ-15 דקות. לרסק בבלנדר בכל פעם כמות קטנה עד שמתקבלת מחית.
אפשר להכין עד שלב זה ולשמור במקרר עד להגשה (אפילו יום יומיים). לפני ההגשה, לחמם עד לרתיחה. להוסיף מיץ תפוזים, ליקר, מלח ופלפל.
לקשט במקלות סלק ועלי שומר.
