מרק שעועית עם גריסים

מתכון של הבלוגרית והמתכונאית רחלי קרוט עבור שקל בית מותגים כשהשילוב של השעועית עם הגריסים והקבנוס יוצר מרק חורפי מחמם ומשביע

מבשלים את המרק במשך 60 דקות או עד שהשעועית האדומה רכה לגמרי. מערבבים מדי פעם, טועמים ומתקנים תיבול. צילום רחלי קרוט
מבשלים את המרק במשך 60 דקות או עד שהשעועית האדומה רכה לגמרי. מערבבים מדי פעם, טועמים ומתקנים תיבול. צילום רחלי קרוט

מצרכים

3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים קלופים
6 שיני שום קלופות
1 קבנוס ארוך או 2 קצרים
3 גזרים קלופים
3 תפוחי אדמה קלופים
1/2 כוס גריסי פנינה
1 ו-1/2 כוסות שעועית לבנה קפואה
3/4 כוס שעועית אדומה קפואה
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כף מלח
1 כף אבקת מרק – לא חובה
1/2 כפית פלפל שחור או לבן
1/2 כפית כורכום
3/4 כפית כמון או בהרט
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
1/2 צרור עלי כוסברה
7 כוסות מים רותחים

צילום רחלי קרוט
צילום רחלי קרוט

אופן ההכנה

משרים את הגריסים בקערה עם הרבה מים במשך 20 דקות. מדי פעם מחליפים מים.

בינתיים קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות.
בסיר גדול של מרק מטגנים בשמן זית את השום והבצל עד שקיפות.
חותכים את הקבנוס לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבצל זהוב לגמרי – בערך 10 דקות.
חותכים את הגזרים לקוביות בגודל 1 ס"מ ואת תפוחי האדמה חותכים לקוביות גדולות.
מוסיפים לסיר את הגזרים, תפוחי האדמה והגריסים ומערבבים.

מטגנים ביחד במשך 5 דקות.
קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה.

מוסיפים לסיר ביחד עם שאר המצרכים (7 כוסות מים בסוף) ומערבבים.
מבשלים במשך 60 דקות או עד שהשעועית האדומה רכה לגמרי – נדרש לה הכי הרבה זמן להתרכך.

מערבבים מדי פעם.
טועמים ומתקנים תיבול.

אם רוצים את המרק דליל יותר אפשר להוסיף עוד מים.

הסיר בצילום: קורנינג VISIONS FLAIR של שקל בית מותגים. להשיג אצל המשווקים המורשים ובאתר

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה