סופגניות במילוי קרם מסקרפונה ומעדן תות

מתכון חנוכה של ליאור אוחיון מהתוכנית מאסטר שף לסופגניות שמרים במילוי מקורי של קרם מסקרפונה ומעדן תות לאירוח בחג. זמן הכנה כשעתיים

מכניסים את השמנת המתוקה, גבינת מסקרפונה, מעדן פרי תות, צבע מאכל ופודינג וניל למיקסר עם מקציף. צילום ליאור אוחיון
מכניסים את השמנת המתוקה, גבינת מסקרפונה, מעדן פרי תות, צבע מאכל ופודינג וניל למיקסר עם מקציף. צילום ליאור אוחיון

מצרכים לכ-15 סופגניות

שמן לטיגון

1 קילו קמח לבן

4 ביצים

½ כוס שמן

½ כוס סוכר (160 גר')

40 גרם (2 כפות) שמרים יבשים אינסטנט לאפייה כמו של מיה תעשיות מזון

1 כפית מלח

2 כפות תמצית רום

1 וחצי עד 2 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה

מכניסים את כל הרכיבים למיקסר עם וו לישה למשך 8-10 דקות עד קבלת בצק אחיד ורך מאוד.

מכסים את עיסת הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כ- 90 דקות. לאחר התפיחה מפדרים משטח עבודה במעט קמח.

עושים כדור מהבצק שתפח.

מרדדים בעזרת מערוך לעובי של 2 ס״מ.

קורצים עיגולים בעזרת רינג (5 על 5 ס״מ).

מתפיחים עוד 30 דקות.

מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה יפה משני הצדדים.

צילום ליאור אוחיון
צילום ליאור אוחיון

מצרכים למילוי קרם מסקרפונה מעדן תות

200 מ"ל שמנת מתוקה של 38%

4 כפות גבינת מסקרפונה

4 כפות מעדן פרי תות של כמו של מיה תעשיות מזון

½ חבילה פודינג וניל

½ כפית צבע מאכל ורוד

אופן ההכנה

מכניסים את השמנת המתוקה, גבינת מסקרפונה, מעדן פרי תות, צבע מאכל ופודינג וניל למיקסר עם מקציף.

מקציפים במהירות הכי גבוהה עד שמתקבלת קצפת אחידה ויציבה.

מעבירים לשק זילוף עם צנתר.

שומרים בקירור עד השימוש.

מכניסים את הצנתר לתוך הסופגנייה ומזלפים.

ממשיכים בתנועה סיבובית גם מעל לסופגנייה.

מצרכים לטוויל סוכריות צבעוניות

3 כפות סוכר

2 כפות של סוכריות צבעוניות לקישוט עוגה כמו של מיה תעשיות מזון

אופן ההכנה

ממיסים במחבת את הסוכר עד השחמה קלה.

מפזרים על נייר אפייה את הסוכריות הצבעוניות לקישוט.

יוצקים מעל את הסוכר המקורמל.

מעל העיסה של הקרמל והסוכריות הצבעוניות מניחים עוד נייר אפייה.

בעזרת מערוך מיישרים לשכבה דקה מאוד.

לאחר קירור  התערובת שוברים לחתיכות קטנות (5 על 5 ס"מ). מניחים לקישוט מעל קרם המסקרפונה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה