סופגניות "לחמים"

חומרים:1 ק"ג קמח 50 גרם שמרים טריים160 גרם סוכר (3/4 כוס)20 גרם מים פושרים (2 כפות)10 גרם מלח (1 כף)2 ביצים4 חלמונים60 גרם מיץ תפוזים (רבע כוס)240 גרם חלב פושר (1 כוס)150 גרם חמאה מומסת2 כפות ברנדי תמצית וניל גרידת לימון/ גרידת תפוז לטיגון: הכנת סיר בקוטר 26 ס"מ (לתכולת בקבוק וחצי עד שניים) אופן ההכנה: מערבבים בקערה קטנה: שמרים, כף סוכר, כף קמח ומים פושרים.מניחים בצד ל-5 דקות. בקערת המיקסר מוסיפים קמח ויוצרים ב"גבעת הקמח" גומה.אליה מוסיפים את תערובת השמרים. טורפים בקערה: ביצים, חלמונים,סוכר, תמצית וניל, ברנדי, מלח ומיץ תפוזים, מוסיפים למיקסר ולשים במהירות נמוכה כ-4 דקות. מוסיפים לקערת הלישה את החמאה המומסת בהדרגה וגרידת הלימון/תפוז.ממשיכים ללוש במהירות נמוכה עוד כ-5 דקות עד לאיחוד החומרים. סה"כ זמן הלישה 8-10 דקות ליצירת בצק רך וגמיש. יוצרים מהבצק כדור ומניחים אותו בתוך קערה משומנת ומכוסה להתפחה של 40-50 דקות.מרדדים את הבצק לעובי של ס"מ.בעזרת כוס עיגולים מחלקים את הבצק לעיגולים שווים. מניחים את העיגולים על מגש מרופד בנייר אפייה משומן קלות, ומניחים לתפיחה נוספת עד שהכדורים מכפילים את נפחם. טיגון: מחממים את השמן ומטגנים את הסופגניות. מוציאים את הסופגניות מהשמן, סופחים בעזרת נייר סופג את השמן, וממלאים בריבה בעזרת מזרק או שק זילוף.

חומרים:
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים טריים
160 גרם סוכר (3/4 כוס)
20 גרם מים פושרים (2 כפות)
10 גרם מלח (1 כף)
2 ביצים
4 חלמונים
60 גרם מיץ תפוזים (רבע כוס)
240 גרם חלב פושר (1 כוס)
150 גרם חמאה מומסת
2 כפות ברנדי
תמצית וניל
גרידת לימון/ גרידת תפוז

לטיגון: הכנת סיר בקוטר 26 ס"מ (לתכולת בקבוק וחצי עד שניים)

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה קטנה: שמרים, כף סוכר, כף קמח ומים פושרים.
מניחים בצד ל-5 דקות.
בקערת המיקסר מוסיפים קמח ויוצרים ב"גבעת הקמח" גומה.
אליה מוסיפים את תערובת השמרים.
טורפים בקערה: ביצים, חלמונים,סוכר, תמצית וניל, ברנדי, מלח ומיץ תפוזים, מוסיפים למיקסר ולשים במהירות נמוכה כ-4 דקות.
מוסיפים לקערת הלישה את החמאה המומסת בהדרגה וגרידת הלימון/תפוז.
ממשיכים ללוש במהירות נמוכה עוד כ-5 דקות עד לאיחוד החומרים.
סה"כ זמן הלישה 8-10 דקות ליצירת בצק רך וגמיש.
יוצרים מהבצק כדור ומניחים אותו בתוך קערה משומנת ומכוסה להתפחה של 40-50 דקות.
מרדדים את הבצק לעובי של ס"מ.
בעזרת כוס עיגולים מחלקים את הבצק לעיגולים שווים.
מניחים את העיגולים על מגש מרופד בנייר אפייה משומן קלות, ומניחים לתפיחה נוספת עד שהכדורים מכפילים את נפחם.

טיגון:
מחממים את השמן ומטגנים את הסופגניות.
מוציאים את הסופגניות מהשמן,
סופחים בעזרת נייר סופג את השמן, וממלאים בריבה בעזרת מזרק או שק זילוף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר