סלט אנדיב רימונים ואסקבש דניס

רשת טיב טעם מציעה מתכון של סבינה ולדמן. אסקבש - כבישה מהירה בתחמיץ חם, מגיעה מספרד והולמת את טעמו העדין של פילה דניס. כאן חובר הדג לסלט המהווה חגיגת מרקמים וצבעים: עלי אנדיב מרירים ופריכים, בצל אדום עוקצני, גרגירי רימון קרנצ'יים ומנצנצים, וויניגרט מיץ גזר מרוכז שהופך לרוטב מתקתק ורענן

מניחים מעל האנדיב והחסה את רצועות הדג הכבוש, פרוסות בצל, עלי פטרוזיליה וגרגירי רימון. צילום חיים יוסף. סגנון אוריה גבע
מניחים מעל האנדיב והחסה את רצועות הדג הכבוש, פרוסות בצל, עלי פטרוזיליה וגרגירי רימון. צילום חיים יוסף. סגנון אוריה גבע

חומרים ל-6 מנות

לאסקבש דניס

4 נתחי פילה דניס ללא העור – חתוכים לרצועות ארוכות בעובי 2 ס"מ

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 כוס חומץ בן יין לבן

1 שן שום מעוכה

2 עלי דפנה

1/4 כוס שמן זית

לסלט

1 כוס מיץ גזר

4 אנדיב חתוכים לרבעים

2 חסה סלנובה חתוכה לרבעים

1 בצל סגול קטן פרוס לטבעות

20 עלי פטרוזיליה

4 כפות גדושות גרגירי רימון

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

צילום חיים יוסף. סגנון אוריה גבע
צילום חיים יוסף. סגנון אוריה גבע

אופן ההכנה

הכנת אסקבש

מניחים בקערה רצועות פילה דניס ומתבלים במלח ופלפל.

מביאים לרתיחה בקלחת חומץ, שום, עלי דפנה ושמן זית.

יוצקים את הנוזל הרותח על רצועות הדניס.

מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך שעה לפחות ועד יומיים.

ככל שההשריה ארוכה יותר כך הדג יהיה כבוש יותר.

הכנת ויניגרט גזר

מביאים לרתיחה בקלחת מיץ גזר.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות עד שנותרת רבע מהכמות המקורית.

מצננים.

הרכבה והגשה

מסדרים בצלחת הגשה גדולה אנדיב וחסה.

מניחים מעל את רצועות הדג הכבוש, פרוסות בצל, עלי פטרוזיליה וגרגירי רימון.

מזלפים שמן זית ומיץ גזר מצומצם.

מתבלים במלח ופלפל ומגישים מיד.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה