fbpx

סלט ברווז חם עם רוטב דבש ותפוזים

אחד מהשילובים הקלאסיים הם ברווז ותפוזים מתובלים ברוטב דבש-חרדל עם מיץ תפוזים. נפלא עם רצועות ברווז מטוגנות ועלי רוקט
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מרכיבים:
1-2 סלק אדום שלם
225 גרם עלי רוקט ללא גבעולים
1 מנגו בשל, מקולף ללא גלעין, חתוך לקוביות של 1 ס"מ
2 כפיות עירית קצוצה
מלח ופלפל גרוס
400 גרם חזה ברווז ללא עצמות ועור
2 כפיות שמן
2 כפיות פטרוזיליה קצוצה
2 כפיות זרעי דלעת או גרעיני חמנייה

לרוטב:
1/2 שום
ציפורן כתוש בעדינות
2 כפיות מיץ תפוזים סחוט
1 וחצי כפיות חרדל דיג'ון
1 כפית דבש
100 מ"ל שמן זית
מלח ופלפל גרוס

אופן הכנה:
שוטפים את הסלק האדום. מסירים את השורשים והגבעולים.
עוטפים כל סלק אדום בנייר אלומיניום מרודד ומבשלים בתנור מחומם ב-180 מעלות למשך שעה עד שיהיה רך.
לקלף ולחתוך לקוביות של 1 ס"מ.
מערבבים את השום עם מיץ התפוזים, החרדל, הדבש והמלח.
באיטיות לטפטף שמן זית לתוך הרוטב, לערבב ללא הפסקה עד לקבלת מרקם קרמי. ולהוסיף מלח ופלפל.
מערבבים 3 כפיות מהרוטב עם הסלק האדום.
על הסלט יש להניח את עלי הרוקט בקערה, להוסיף 2 שליש מקוביות המנגו.
מוסיפים את העירית ו-5 כפיות מהרוטב ומערבבים היטב.
מתבלים עם מלח ופלפל בצורה מסודרת על הצלחות.
חותכים את חזה הברווז לרצועות ומתבלים עם מלח ופלפל.
מחממים שמן במחבת רותחת, מוסיפים את הברווז ומטגנים אותו עד לקבלת טיגון להעדפתכם.
מוציאים את הברווז מהמחבת ומערבבים עם פטרוזיליה ו-6 כפיות מהרוטב. .
יש לפזר את רצועות הברווז מעל הסלט.
מפזרים את מרינדת קוביות הסלק האדום וקוביות המנגו הנותרות על הסלט.
מקשטים עם זרעי דלעת או גרעיני חמנייה ומגישים.

להשיג בלעדית בבלו בנדנה:
Blue Bandana – ה` באייר 52, ת"א.
קדושי השואה 56, הרצליה פיתוח.
קניון רמת אביב.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר