סל הקניות של שחר 736

בסל שלנו השבוע: חומוס – לשפר התוספות, עוגיות עם שוקולד – נחמד, מעדן חלב עם שוקולד ופקאן – מתוק מדי, ענבים – מומלצים ויקרים, פסטה ללא גלוטן –מוצלחת, שמן זית עם שום ורוזמרין – לא חייבים, נקניקיות ללא חומרים משמרים – לאוהבי נקניקיות.



חומוסיבוב של סלטי צבר
הרעיון בבסיס סדרה זו הוא גאוני – התוספת משתלבת בתוך החומוס בצורת ספירלה, מהשכבה העליונה ועד התחתונה. המשמעות היא שבכל נקודה כמעט מקבלים חומוס עם תוספת, ולא צריך עוד להנדס זויות כדי להצליח לעשות זאת, כפי שקורה בשאר סלטי החומוס; מה עוד שבמקרה זה נראה שהכמות של התוספת גדולה יותר.
יד שלוש תוספות בסדרה: רוטב חריף – כמובן פיקנטי, חביב אבל לא מלהיב; רוטב שום מתובל – שדרג בהצלחה את החומוס; ורוטב גזר ופלפל – מפתיע במקוריות שלו, אבל אי אפשר היה לזהות את שני המרכיבים בטעם שלו.
בשורה התחתונה: הרעיון מעולה, רק כדאי לשפר את עניין התוספות.
14.2-14.9 שקלים ל-400 גרם. כשרות בד"צ העדה החרדית.
צילום אימג'ארט


שוקולד צ'אנקס של עלית מקבוצת שטראוס

שוקולד עלית קיבל צורה חדשה, הפעם בתוך עוגיות. מדובר בגרסה ישראלית לסוג עוגיות נפוץ ופופולארי מאוד במחוזותינו, אשר במקרה זה יוצא בשלוש גרסאות: קלאסי, תחתית שוקולד חלב, ותחתית שוקולד לבן.
התחתיות בשני המקרים משדרגות את העוגיות, שיש בהן כמות יפה של אותם צ'אנקס מובטחים.
הבעיה היא בעוגיות עצמן: מעט יבשות, והטעם שלהן אינו מוצלח במיוחד. בסופו של דבר, מה שנשאר בפה הוא בעיקר טעם של סוכר עם קצת שוקולד, וחבל (מכיל גלוטן).
בשורה התחתונה: נחמד אבל יש טובים מהן.
9.9-10.9 שקלים ל-135 גרם. להשיג ברשתות השיווק.
צילום סטודיו שטראוס

YOLO עם פקאן סיני מצופה בשוקולד של תנובה
מעדן חדש בסדרת המעדנים של החברה, הפעם כזה הנותן מענה למי שאוהב לערבב במעדן שלו תוספת כלשהי. במקרה זה מדובר במעדן שוקולד מריר, שיש לו מרקם עשיר יחסית למקובל (בדומה למוצרים אחרים של המותג), וטעם שוקולדי טוב יותר.
התוספת הן חתיכות קטנות של פקאן סיני מצופה בשוקולד, המסתתרים במכסה ונשפכים בקלות אל תוך התערובת. הכמות שלהם יפה, טעם הפקאן מורגש גם בתוך התרכובת הסופית, וכמובן שהם משדרגים את המרקם; אבל הכל ביחד מתוק למדי.
בשורה התחתונה: פחות מתוק, היה יותר טעים.
4.5-4.9 שקלים ל-130 גרם. להשיג ברשתות השיווק.
צילום ברוך נאה

ענבים של ענבי טלי
קיץ 2016 חם מאוד, והתוצאה שגם מחירי הפירות בלתי אפשריים. יש קשר בין השניים: החום פוגע ביבולים, התוצרת קטנה, והמחיר עולה (בנוסף לדמי התיווך הבלתי הגיוניים שלוקחים לעצמם המשווקים בדרך).
כך קורה גם עם הענבים הללו – 16.90 שקלים זה המחיר הנמוך לק"ג של ענבים, וכמובן שיש מקומות בהם המחיר גבוה יותר.
אם יש לכם היכולת לרכוש אותם – או החלטתם שזה חשוב מדברים אחרים, תוכלו לבחור בין ארבע אפשרויות: סופריור – זן לבן ללא חרצנים, גדול, פריך יחסית, ומאוד עסיסי; תומפסון – לבן וללא חרצנים גם הוא, ארוך יותר ומתוק למדי; מידנייט – שחור ללא חרצנים, שהגיע לישראל מקליפורניה ויש לו טעמים אחרים, מעניינים יותר, משל הזנים השחורים הנפוצים; סייבל – גם הוא שחור ללא חרצנים, ארומטי מאוד.
בשורה התחתונה: מומלץ אם יש לכם את הכסף לכך.
מ-16.9 שקלים לק"ג. להשיג ברשתות השיווק ובנקודות המכירה.
צילום ניצן אשוח


פסטה ללא גלוטן של EXPLORE CUISINE

מותג חדש של פסטה ללא גלוטן, אבל כזו המתבססת על קטניות שונות, ולא בהכרח על תירס או אורז. ההשקה כוללת שישה מוצרים, כולם אורגניים: ספגטי מקמח חומוס ומקמח עדשים, פנה מקמח עדשים ירוקות ומקמח עדשים אדומות, פוזילי מקמח חומוס, ודפי לזניה מקמח עדשים ירוקות.
דפי הלזניה הפתיעו לטובה: שמרו על מרקם מוצק לאחר האפייה. הספגטי מקמח חומוס היה מוצלח מאוד מבחינת המרקם, וההבדל בטעם היה כה מועט עד שגם הילדים שניסו, אהבו. 

בשורה התחתונה: אפשרות חדשה ומומלצת למי שנמנע מגלוטן.

11.9-12.9 ל-250 גרם. להשיג ברשתות השיווק המובחרות, בחנויות טבע ובחנויות בריאות.

שמן זית עם שום ורוזמרין של יד מרדכי
שמן זית זה, כפי שאפשר להבין משמו, מתובל מראש עם שום ורוזמרין. הבסיס הוא שמן זית כתית מעולה, ולא נעשה כאן שימוש בתמציות או תוספים; השום והרוזמרין טבעיים. הכמות שלהם קטנה, והם מורגשים באופן עדין יחסית.
אם תוסיפו מעט מהשמן לפרוסת לחם, למשל, הטעם יהיה בולט יחסית; בסלט ירקות תדרשו להוסיף שום ורוזמרין אם תרצו נוכחות מורגשת שלהם. הבקבוק הקטן, שנפחו 150 מ"ל בלבד, נוח לשימוש.
בשורה התחתונה: אפשר להוסיף אותו למטבח, אבל לא חייבים.
9.9-10.2 שקלים ל-150 מ"ל. כשר פרווה בהשגחת הרבנות הראשית, בעל"ז מחזיקי הדת. להשיג ברשתות השיווק ונקודות מכירה.


נקניקיות ללא חומרים משמרים של מעדני יחיעם

חמישה מוצרים חדשים השיקה החברה, שכולם נבדלים מהקודמים להם עקב העובדה שיוצרו ללא חומרים משמרים: נקניקיות וינר 400 ו-900 גרם, נקניקיות חריפות 400 ו-900 גרם, וכן נקניקיות לגריל 330 גרם.
בכולן גם אין גלוטן, סוכרים או מונוסודיום גלוטומט. החברה מנסה בכך לתת מענה לדרישה הגוברת למוצרים בריאים, וזה טוב, גם אם אנו מתקשים להבין באיזה אופן יוכלו נקניקיות אי-פעם להיחשב כמוצר בריא. כך או כך, אין הבדל בטעם או במרקם.
בשורה התחתונה: טוב למי שלא יכול בלי הנקניקיה שלו.
13.9-26.9 שקלים. להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות.
צילום עדלאי






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה