סמי וסוסו בבאר-שבע – מסעדה עם טעם

בסיורי במרחבי הנגב לא מזמן, החלטתי בדרכי חזרה צפונה לעצור ולבקר במסעדת סמי וסוסו בבאר-שבע, לה אני זוכר חסד נעורים מזמן שירותי הצבאי באזור הדרום.

סמי וסוסו היא מסעדה רומנית אותנטית ששמה הולך לפניה זה שנים רבות, ובאתי לבקר ולראות מה נשתנה בה ובעיקר בבשריה. המסעדה ממוקמת בשוק העירוני של ב"ש, התרחבה במקצת, אבל הקונספט ממש לא השתנה. מסעדה פשוטה ונעימה, נשארה כפי שהייתה, וכל המשפחה נותנת יד ועובדת בה. אפילו בעליה הרומני סמוק הלחיים כמעט ולא השתנה.

תפסנו את מקומותינו, אשתי, הילד (כזה שכבר בצבא) ואנוכי, ועיינו בכובד ראש בתפריט המצומצם אך ללא יומרות, שמתמקד במה שמסעדה רומנית יודעת לעשות.
מפאת החום ששרר אותו יום, ויתרנו על מרק הצ`ורבה הידוע, והזמנו שלוש מנות פתיחה שבעצם מהוות גם את התוספת למנות העיקריות.
הזמנו סלט ירקות, צ`יפס וחומוס. הצ`יפס היה בסדר, טבעי ופריך. רואים שחתכו ועשו במקום. מנת סלט הירקות הייתה מצוינת, טרי טרי, ובליווי פלח לימון. החומוס קצת קילקל משהו. בהיותנו חובבי חומוס מושבעים, שבכל סוף שבוע מנגבים בחומוסיות המובילות של גוש דן, לחומוס היה טעם לוואי לא ברור ולא טעים, ואפשר לוותר עליו בקלות.

למנות עיקריות הזמנו סטייק אנטריקוט (25 ₪ ל 100 גר`), מנה של חזה עוף (32 ₪) על הגריל, ומנה של קבב רומני (24 ₪). האנטריקוט הוזמן M- (מדיום-רייר), והגיע בדיוק כמו שביקשנו. אין פיתות במסעדה (וכך גם זכרתי), ולחם לבן וטרי מוגש בסלסלה לשולחן.
על פי מיטב המסורת, שום כתוש מלוא הכוס מוגש כרוטב לסטייק; תוספת מצוינת וטעימה לכשעצמה, רק קחו בחשבון מה יעדכם ולאן פניכם לאחר מכן.
הסטייק היה מצוין. רך, עסיסי ובעל טעם מודגש כמו שצריך. חזה העוף היה בסדר, לא מלהיב. מנת הקבב, שבעצם הייתה מורכבת מ- 4 קבבים, היו עסיסיים, רכים מאוד, אך אווריריים מדי.
אפשרויות הקינוח מצומצמות: קפה, תה או סלט פירות.

לסיכום: מסעדה שלא נס ליחה, אותנטית ובעלת אווירה ביתית, האוכל סביר. לגבי המחיר, כ- 100 ₪ לסועד (שאוכל סטייק). פתוח עד שבע בערב.


סמי וסוסו
השוק העירוני עמק שרה
באר-שבע



בקרו באתר הבשר של יורם קוהן – www.meetthemeat.com






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה