סקר שנערך לקראת ראש השנה ע"י רשת "מטבחי סמל" באמצעות מכון "מותגים" במדגם ארצי מייצג של 504 מרואיינים, בנושא "הישראלי והמטבח", קובע שחלק גדול מהזמן בבית מבלים הישראלים במטבח.
כ-28% ענו כי לקראת ערב החג הם ישהו במטבח מדי יום בין שעה לשעתיים, כ-24% ציינו שהם ישהו במטבח יותר מ-3 שעות, כאשר כ-7% ישהו במטבח לקראת ערב החג למעלה מ-3 שעות ביום, ו-5% ישהו מעל 5 שעות ביום. כ-16% ציינו שהם ישהו לא יותר מחצי שעה ביום במסגרת ההכנות לערב החג.
בקרב המשיבים שציינו כי יבלו במטבח מעל שעתיים ביום, הנשים שולטות, ובגדול: 37% מהנשים יבלו בבישולים ובהכנות לערב חג במטבח למעלה משעתיים ביום, לעומת רק 10% מהגברים.
לשאלה מי מבני המשפחה שוהה בדרך כלל כי הרבה במטבח: הנשים 79%, הגברים 11%, 4% מהישראלים ציינו שכולם נמצאים ביחד במטבח, 3% הילדים, ו-2% העוזרת/מבשלת.
לשאלה מה נוהגים הישראלים לעשות הכי הרבה במטבח בדרך כלל: 44% ציינו אפייה או בישול, 27% אוכלים במטבח, 11% שוטפים כלים, 2% מנקים.
בולטת התופעה שרווקים בעיקר אוכלים במטבח, ונשואים בעיקר מבשלים במטבח.
כ-50.5% מהרווקים ציינו שהשהייה במטבח היא לצורך אכילה, כאשר רק 21.6% מהנשואים שוהים במטבח לצורך אכילה, לעומת זאת השהייה במטבח לצורך בישול ואפייה. מהרווקים, רק 25% מבשלים במטבח, לעומת 49% מהנשואים.
לשאלה מהו האביזר שהכי הרבה עושים בו שימוש במטבח במסגרת ההכנות והבישולים לקראת החג: 18% ציינו כיריים, 12% המקרר, 12% קומקום, 11% מיקרוגל, 8% תנור, 7% כיור, 1% טוסטר אובן, ו-31% אביזרים אחרים, או שאין להם אביזר ספציפי שהם עושים בו שימוש מיוחד.