מצרכים ל-12-15 עוגיות גדולות
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
150 גרם סוכר חום
200 גרם קמח תופח
1.5 כפית סירופ מייפל
125 גרם שוקולד צ'יפס, חמוציות, אגוזים, פירות יער – או כל תוספת אחרת שאוהבים
אופן ההכנה
נרפד תבנית בנייר אפייה ונחמם מראש את התנור ל-180 מעלות.
נניח את החמאה בקערה ונערבב בעזרת כף עץ עד ריכוך וקבלת מרקם של שמנת.
נוסיף את הסוכר ונמשיך לערבב היטב.
נוסיף את סירופ המייפל ונמשיך לערבב.
נוסיף קמח (כל פעם כף אחת) ונערבב.
הבצק יוצא יותר טוב כשעובדים באיטיות וסבלנות.
כשנסיים לערבב את הקמח אמור להיווצר לנו בצק רך ויפה.
בעזרת כף, ניקח כמויות שוות מהעיסה ונניח על התבנית ברווחים – הבצק מתרחב בזמן האפייה.
נקשט כל עוגייה בתוספת של שוקולד צ'יפס או כל דבר אחר שאוהבים.
נכניס לתנור לאפייה של 10-15 דקות עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב.
נוציא את העוגיות בעזרת סכין פלטה ונניח אותן להתקרר על רשת.