עוגיות שיבולת שועל שוקולד ופירות

אורי שביט מציעה עבור "סוגת" מתכון פשוט של עוגיות ביתיות, בריאות וטעימות המשלבות שיבולת שועל, שוקולד ואפילו פירות. החופש הגדול בשיאו והנה הזדמנות לבלות עם הילדים ולהכיר להם את עולם האפייה והבישול

בקערה נפרדת מערבבים שמן, סוכר, רסק תפוחים ותמצית וניל לתערובת אחידה. מוסיפים את הפירות ומערבבים בעדינות. צילום חגי לפלר

חומרים לכ-25 עוגיות

1/2 כוס (50 גרם) פתיתי שיבולת שועל עבים כמו של סוגת
1/2 1 כוסות (190 גרם) קמח כוסמין מלא כמו של סוגת
1/2 כפית  סודה לשתייה
1/2 כפית  אבקת אפייה
1/3 כוס אגוזי פקאן קצוצים
1/3 כוס תותים מיובשים או חמוציות
1/3-1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר

1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר דמררה קלאסי כמו של סוגת
1/2 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס פירות טריים, חתוכים לקוביות (דובדבנים, שזיפים, תותים וכדומה)

לקישוט

חופן שוקולד צ'יפס
מעט מלח גס

להגשה (לא חובה)

50 גרם שוקולד מריר מומס

צילום חגי לפלר

אופן ההכנה

מערבבים בקערה גדולה שיבולת שועל, קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה.

מוסיפים אגוזים, תותים מיובשים ושוקולד צ'יפס ומערבבים.

בקערה נפרדת מערבבים שמן, סוכר, רסק תפוחים ותמצית וניל, לתערובת אחידה.

מוסיפים את הפירות ומערבבים בעדינות.

מעבירים בכל פעם שליש מהחומרים היבשים לקערה של החומרים היבשים.

מערבבים רק עד שהם מתאחדים.

מכניסים למקרר ל-15 דקות עד 30 דקות.

מחממים תנור ל-180 מעלות (לא טורבו).

מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים עוגיות שטוחות בקוטר של כ-4 ס"מ.

מסדרים אותן בצורה מרווחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. משבצים בכל עוגייה עוד 2-3 שוקולד צ'יפס.

מפזרים מעט מלח גס.

אופים 8-12 דקות.

מוציאים מהתנור כשהשוליים מזהיבים ואפויים אבל המרכז עדיין רך (העוגיות ימשיכו להתגבש מחוץ לתנור).

מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.

אם רוצים מזלפים על העוגיות שוקולד מריר מומס.

מאחסנים בקופסה אטומה היטב בטמפרטורת החדר עד שבוע.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה