עוגת בריאות

 

מצרכים
120 גרם חמאה
100 גרם סוכר
120 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
40 מ"ל מים
1 כפית תמצית וניל
100 גרם קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
200 גרם שבולת שועל
50 גרם צימוקים
50 גרם פירות מיובשים קצוצים דק

אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 170 מעלות.

במיקסר מערבלים את החמאה ושני סוגי הסוכר עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה, מים ותמצית וניל לתערובת ולשים (שוב עד קבלת תערובת אחידה). מנפים את הקמח, אבקת האפייה והפירות היבשים לתערובת.

מהתערובת יוצרים כדורים קטנים ומניחים אותם על מגש אפייה (מרופד בנייר אפייה) ברווחים. משטחים קלות בעזרת כף או מזלג ואופים כ- 25 קדות עד ששולי העוגיות מזהיבים, כאשר מרכז העוגיה עדיין בהיר. מצננים ומאחסנים בכלי אטום.







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה