מרכיבים:
להכנת ריבת התפוחים:
2 תפוחים
חצי ליטר מים
חצי ק"ג סוכר
ל-2 עוגות בתבנית אינגליש קייק:
2.5 כוסות קמח לבן
2 ביצים
1/3 כוס שמן
3/4 כפית סודה לשתייה
1 כוס מים
1 כפית קפה שחור
1 כוס סוכר
1/2 כוס דבש
3/4 כפית אבקת אפייה
1 כפית קינמון
1 כפית ציפורן
אופן ההכנה:
להתחיל בהכנת ריבת התפוחים:
לקלוף את התפוחים ולחתוך אותם לקוביות.
לשפוך לסיר את המים יחד עם הסוכר והתפוחים.
לבשל במשך כשעה וחצי על אש נמוכה.
להכנת העוגה:
לחמם תנור ל- 160 מעלות.
בקערת הקצפה לשים את הביצים, השמן, המים והדבש.
להקציף עד שתתקבל תערובת יציבה.
להוסיף לתערובת את הקמח, הסודה לשתייה, הקפה השחור, הסוכר, אבקת האפייה הקינמון והציפורן.
לערבב באיטיות עד שתתקבל תערובת אחידה.
לשמן את התבניות ולשפוך מחצית מכמות הבלילה לכל תבנית.
להכניס לתנור ל- 30 דקות.
הגשה:
מגישים את העוגה עם מנה נדיבה של ריבת תפוחים מתוקה.
"כרמא", עין כרם 74 , ירושלים, 02-6436643