חומרים 8 מנות
2 כוסות קמח
כוס סוכר חום
חצי כוס קוואקר (שיבולת שועל)
חצי כוס חמאה מומסת
כוס סוכר רגיל
2 כפות קורנפלור
חצי כפית מלח
6 תפוחים
חצי כפית קינמון טחון
או חצי מקל ווניל
רבע לימון
אופן הכנה
תבנית חסינת אש גדולה – או תבניות אישיות. ב-black משתמשים בקערות מרק.
את התפוחים קולפים, מוציאים את הליבה ופורסים בעובי אחיד.
סוחטים מעליהם מיץ מהלימון ובוזקים סוכר רגיל.
מוסיפים קינמון או את גרגרי הווניל ומשאירים בקערה.
מכינים את הבצק: במעבד מזון מערבבים עם להב הפלדה את הקמח עם הסוכר החום, הקוואקר והחמאה. מעבירים שליש מהכמות לתבניות ומשטחים דק-דק בידיים.
את שאר הבצק מצננים במקרר.
מניחים את התפוחים במסננת מעל סיר קטן לכמה דקות, מוסיפים לנוזלים קורנפלור, טורפים ומוסיפים גם חצי כוס מים רותחים.
מרתיחים תוך טריפה.
מצננים מעט ומערבבים את התפוחים במרק שנוצר.
יוצקים לתבנית / תבניות.
מפוררים מעל את שאר הבצק, מחממים תנור לחום 180 מעלות ואופים לצבע זהוב, כמעט שעה.
מגישים את הקראמבל חמים – והכי טעים עם גלידה ווניל ליד, שכל סועד מניח על המנה והיא נמסה לאט.