עוגת סברינה

הסברינה הפופולרית משנות ה-60 ועד היום, הינה עוגה העשויה מבצק שמרים משובח, מושרה במי ורדים, וממולאת בקציפה בניחוח וניל ודובדבן – ממש כמו פעם. מתכון פשוט וקל להכנה, שישאיר את האורחים שלכם עם טעם של עוד

חומרים לכ -20 סברינות אישיות:
420 גרם קמח (3 כוסות)
2 שקיות אבקת אפיה
2 יוגורט
5 ביצים
200 גרם סוכר (כוס)
2 כפיות סוכר וניל

לסירופ:
3 וחצי כוסות מים
300 גרם סוכר (כוס וחצי)
4 כפות תמצית רום
5 כפות מי ורדים
5 כפות סירופ מייפל

לקצפת:
500 מ"ל שמנת
4 כפות סוכר

לקישוט:
דובדבנים

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד לתערובת אחידה.
למלא תבניות אישיות משומנות במרגרינה כ- 3/4 מהגובה (לא עד הסוף, הסברינה תופחת).
לאפות בתנור שחומם מראש 20 דקות ב- 180 מעלות.
מוציאים את הסברינות מתבניות האפיה, כשהן הפוכות – הצד הרחב כלפי מטה.
אופן הכנת הסירופ:
להרתיח את מצרכי הסירופ יחד, להנמיך את האש ולהסמיך מעט את הרוטב.
כאשר עוגת הסברינה מוכנה ועדיין חמה, יוצקים עם כף את הרוטב מעל הסברינה כף אחר כף, עד שהרוטב נספג היטב בעוגה.
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, ומזליפים מעט אל תוך הסברינה ומעל.
מוסיפים דובדבן לקישוט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר