fbpx

עוגת שוקולד עם גנאש ארל גריי ליום האוהבים

חומרים לעוגת שוקולד140 גרם חמאה70 גרם סוכר120 גרם חלמונים (6 חלמונים)140 גרם שוקולד מריר140 גרם קמח180 גרם חלבונים + 70 גרם סוכראופן ההכנהמקציפים בקערת מיקסר את החמאה עם הסוכר עד שמקבל נפח והופך לבהיר.מוסיפים בהדרגה תוך כדי הקצפה את החלמונים ולבסוף את השוקולד המומס במיקרוגל או על אמבט מים חמים. כאשר התערובת תפוחה ואוורירית. מקפלים בעדינות את הקמח עם מרית אפיה. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר ומקפלים לתערובת בעדינות.שופכים את המסה לתבנית קוטר 24 ס"מ ואופים בחום 200 מעלות למשך 40 דקות. כאשר קיסם, שמוחדר פנימה למרכז העוגה יוצא יבש, העוגה מוכנה. מניחים לעוגה להתקרר במשך 10 דקות והופכים אותה על פניה.גנאש שוקולד עם ארל גרייחומרים500 גרם שמנת מתוקה250 גרם שוקולד מריר2 שקיות תה ארל גריי.הכנה מרתיחים שמנת מתוקה, מכבים הלהבה ומוסיפים את שתי שקיות התה מניחים למשך 10 דקות. מוציאים את שקיות התה ומכניסים את השוקולד, מערבבים היטב עד שהשוקולד כולו נמס. מכניסים למקרר למשך הלילה.גנאש שוקולד לציפוי העוגהחומרים200 גרם שמנת מתוקה200 גרם שוקולד מריר40 גרם סוכר40 גרם חמאהאופן ההכנהבעזרת תבנית בצורת לב שקוטרה כקוטר העוגה קורצים לב. פורסים את העוגה לשתי פרוסות ומרטיבים מעט עם ליקר תפוז. מקציפים את הגנאש (ארל גריי) עם המטרפה עד שמקבלים מסה יציבה.מחזירים פרוסה אחת של העוגה לתבנית ומורחים עליה גנאש שוקולד. מעל הגנאש מניחים את הפרוסה השניה, מהדקים ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות.כאשר העוגה קפואה מחלצים אותה מהתבנית, מניחים על רשת ושופכים את הגנאש לציפוי באופן שיכסה את כל העוגה כולל צדדים. מניחים לעוגה לטפטף מעט, להתייצב ואז מעבירים עם ספטולה רחבה לצלחת הגשה.אפשר לקשור סביבה סרט לקישוט או לפזר עלי זהב שניתן לקנות בחנויות לצרכי קונדיטוריה.רצוי להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים לעוגת שוקולד
140 גרם חמאה
70 גרם סוכר
120 גרם חלמונים (6 חלמונים)
140 גרם שוקולד מריר
140 גרם קמח
180 גרם חלבונים + 70 גרם סוכר

אופן ההכנה
מקציפים בקערת מיקסר את החמאה עם הסוכר עד שמקבל נפח והופך לבהיר.

מוסיפים בהדרגה תוך כדי הקצפה את החלמונים ולבסוף את השוקולד המומס במיקרוגל או על אמבט מים חמים. כאשר התערובת תפוחה ואוורירית. מקפלים בעדינות את הקמח עם מרית אפיה.

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר ומקפלים לתערובת בעדינות.

שופכים את המסה לתבנית קוטר 24 ס"מ ואופים בחום 200 מעלות למשך 40 דקות. כאשר קיסם, שמוחדר פנימה למרכז העוגה יוצא יבש, העוגה מוכנה. מניחים לעוגה להתקרר במשך 10 דקות והופכים אותה על פניה.

גנאש שוקולד עם ארל גריי
חומרים
500 גרם שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
2 שקיות תה ארל גריי.

הכנה
מרתיחים שמנת מתוקה, מכבים הלהבה ומוסיפים את שתי שקיות התה מניחים למשך 10 דקות.

מוציאים את שקיות התה ומכניסים את השוקולד, מערבבים היטב עד שהשוקולד כולו נמס.

מכניסים למקרר למשך הלילה.

גנאש שוקולד לציפוי העוגה
חומרים
200 גרם שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
40 גרם סוכר
40 גרם חמאה

אופן ההכנה
בעזרת תבנית בצורת לב שקוטרה כקוטר העוגה קורצים לב.

פורסים את העוגה לשתי פרוסות ומרטיבים מעט עם ליקר תפוז.

מקציפים את הגנאש (ארל גריי) עם המטרפה עד שמקבלים מסה יציבה.
מחזירים פרוסה אחת של העוגה לתבנית ומורחים עליה גנאש שוקולד.

מעל הגנאש מניחים את הפרוסה השניה, מהדקים ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות.

כאשר העוגה קפואה מחלצים אותה מהתבנית, מניחים על רשת ושופכים את הגנאש לציפוי באופן שיכסה את כל העוגה כולל צדדים. מניחים לעוגה לטפטף מעט, להתייצב ואז מעבירים עם ספטולה רחבה לצלחת הגשה.

אפשר לקשור סביבה סרט לקישוט או לפזר עלי זהב שניתן לקנות בחנויות לצרכי קונדיטוריה.

רצוי להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר