חומרים לעוגת שוקולד
140 גרם חמאה
70 גרם סוכר
120 גרם חלמונים (6 חלמונים)
140 גרם שוקולד מריר
140 גרם קמח
180 גרם חלבונים + 70 גרם סוכר
אופן ההכנה
מקציפים בקערת מיקסר את החמאה עם הסוכר עד שמקבל נפח והופך לבהיר.
מוסיפים בהדרגה תוך כדי הקצפה את החלמונים ולבסוף את השוקולד המומס במיקרוגל או על אמבט מים חמים. כאשר התערובת תפוחה ואוורירית. מקפלים בעדינות את הקמח עם מרית אפיה.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר ומקפלים לתערובת בעדינות.
שופכים את המסה לתבנית קוטר 24 ס"מ ואופים בחום 200 מעלות למשך 40 דקות. כאשר קיסם, שמוחדר פנימה למרכז העוגה יוצא יבש, העוגה מוכנה. מניחים לעוגה להתקרר במשך 10 דקות והופכים אותה על פניה.
גנאש שוקולד עם ארל גריי
חומרים
500 גרם שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
2 שקיות תה ארל גריי.
הכנה
מרתיחים שמנת מתוקה, מכבים הלהבה ומוסיפים את שתי שקיות התה מניחים למשך 10 דקות.
מוציאים את שקיות התה ומכניסים את השוקולד, מערבבים היטב עד שהשוקולד כולו נמס.
מכניסים למקרר למשך הלילה.
גנאש שוקולד לציפוי העוגה
חומרים
200 גרם שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
40 גרם סוכר
40 גרם חמאה
אופן ההכנה
בעזרת תבנית בצורת לב שקוטרה כקוטר העוגה קורצים לב.
פורסים את העוגה לשתי פרוסות ומרטיבים מעט עם ליקר תפוז.
מקציפים את הגנאש (ארל גריי) עם המטרפה עד שמקבלים מסה יציבה.
מחזירים פרוסה אחת של העוגה לתבנית ומורחים עליה גנאש שוקולד.
מעל הגנאש מניחים את הפרוסה השניה, מהדקים ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות.
כאשר העוגה קפואה מחלצים אותה מהתבנית, מניחים על רשת ושופכים את הגנאש לציפוי באופן שיכסה את כל העוגה כולל צדדים. מניחים לעוגה לטפטף מעט, להתייצב ואז מעבירים עם ספטולה רחבה לצלחת הגשה.
אפשר לקשור סביבה סרט לקישוט או לפזר עלי זהב שניתן לקנות בחנויות לצרכי קונדיטוריה.
רצוי להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר.