עונת הארטישוק הירושלמי תיפתח בחודש אוקטובר

לארטישוק הירושלמי אין כל קשר לא לארטישוק ולא לירושלים. הארטישוק הירושלמי שונה מבחינה בוטנית מהארטישוק הרגיל וגדל בדרך שונה כירק שורש. הוא נקרא גם בשפות לועזיות בדרך זו, מאחר ולחוקר שגילה את הירק אצל האינדיאנים בצפון אמריקה הוא הזכיר את טעמו של הארטישוק

בחודש אוקטובר יפתחו קיבוצי חבל מעון בנגב המערבי את עונת השיווק של הארטישוק הירושלמי, שצפויה להימשך עד חודש יולי.

הירק מוכר היטב ליוצאי עדות המזרח. הוא נקרא במספר שמות "בטטה קאסבייה", "תפוח אדמה ירושלמי" או "חמנית הפקעות". בשנים האחרונות התרחב השימוש בארטישוק הירושלמי, וכיום הוא מקובל על בני כל העדות ובסוגי מאכלים רבים. הוא משמש כתחליף תפוח אדמה, ומתאים למאכלי בשר ולהכנת חמין.

לארטישוק הירושלמי אין כל קשר לא לארטישוק ולא לירושלים. הארטישוק הירושלמי שונה מבחינה בוטנית מהארטישוק הרגיל וגדל בדרך שונה כירק שורש. הוא נקרא גם בשפות לועזיות בדרך זו, מאחר ולחוקר שגילה את הירק אצל האינדיאנים בצפון אמריקה הוא הזכיר את טעמו של הארטישוק.
שמה של העיר ירושלים נקשר לירק בשל הדמיון בין המילה חמנית באיטלקית (Girasole) לשמה של ירושלים בלועזית.

מפעלי חבל מעון, המאגדים 13 קיבוצים בנגב המערבי, הם יצרני ויצואני ירקות השורש הגדולים בישראל. חבל מעון משווק תפוחי אדמה וגזר בישראל תחת מותג האיכות "דוד משה" וצנונית ובנוסף לכך עוסק בגידול ועיבוד בוטנים ופארסניפ. מידע על מוצרי חבל מעון ומתכונים מומלצים באתר: www.dodmoshe.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר