בימים אלה (תחילת אוקטובר 2024) נפתחת עונת הקיווי הישראלי. לקראת ראש השנה וחגי תשרי קוראת מועצת הצמחים להוסיף לשולחנות החג גם קיווי מזן 'ברונו' הגדל בישראל, שמבשיל בימים אלה ועולה על המדפים.

שני זני הקיווי הפופולריים ביותר שגדלים בארץ הם 'ברונו' (מוארך שטעמו מתוק יחסית) ו'היווארד' (הזן הנפוץ בישראל; צורתו עגלגלה). במועצת הצמחים מציינים כי בעוד הברונו מבשיל ומשווק לצרכנים בימים אלה (תחילת אוקטובר), קיווי היווארד מבשיל החל מחודש נובמבר, ומומלץ שלא לקטוף או לצרוך אותו לפני כן.
הקיווי הישראלי נקי כמעט לגמרי ממזיקים וממחלות, וגידולו בארץ אינו מצריך שימוש בחומרי הדברה. את הקיווי עדיף לקנות כשהוא קשה יחסית, ולאפשר לו להתרכך בטמפרטורת החדר. כאשר הוא רך הוא מוכן לאכילה.





