(תבנית פאי קוטר 26)
חומרים לבצק:
120 גר' חמאה
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות מים
קורט מלח
כמה טיפות מיץ לימון
1/3 1 כוסות קמח
חומרים למילוי:
להכנת קרם פטיסייר:
1 כוס חלב
מקל וניל חרוץ – להרתיח בסיר
להוסיף:
2 חלמונים
1/3 כוס סוכר
½ 2 כפות קורנפלור – שעורבבו יחד במקצפה
לערבב היטב על אש קטנה,
כשאחיד להגביר את האש ולערבב.
כשמבעבע לכבות (להיזהר שהסיר לא יישרף).
לקרר לילה במקרר.
להכנת קרם שקדים:
100 גר' אבקת סוכר
100 גר' שקדים לבנים טחונים
כפית גדושה קורנפלור
100 גר' חמאה
1 ביצה
2 כפות רום
לערבב הכל ביחד בפוד פרוססור.
לקרר לילה במקרר.
הכנת הפאי:
לרדד את הבצק בתבנית פאי ולאפות 15 דקות.
לערבב ביחד בפוד פרוססור את קרם השקדים ואת קרם הפטיסייר.
לשטח על קלתית הבצק.
על המילוי לסדר חצאי משמשים ולפזר מעל פרוסות שקדים לבנים.
לאפות כחצי שעה, עד שזהוב.