כמות לכ- 5 אנשים
חומרים:
1 ק"ג קמח רגיל
1 כף שמרים
כף רוזמרין קצוץ
קורט מלח
כפית סוכר
1 כף שמן זית
ליטר מים פושרים
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל החומרים למעט המים.
מערבבים, מוסיפים את המים הפושרים.
לשים את הבצק עד לקבלת בצק אחיד ונוח.
משאירים את הבצק שעה וחצי לתפיחה ראשונה.
לאחר התפיחה הראשונה, מחלקים את הבצק לכדורים (גודל כדור טניס בערך).
משאירים את הכדורים לתפיחה שנייה של עוד 45 דקות.
לאחר התפיחה השנייה, מועכים את הכדור לצורה של פוקצ'ה, מורחים בשמן זית, מלח גס, ומכניסים לתנור ל- 45 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
לאחר 45 דקות מוציאים את הפוקצ'ות מהתנור, ומתיזים עליהן מעט מים קרים.