פוקצ'ינה ביאנקה עם טונה עגבניות מיובשות זיתי קלמטה רוקט מוצרלה ופרמזן

מתכון של סטארקיסט לארוחה רומנטית בשניים בחג האהבה ט"ו באב ובכלל

כשהפוקצ'ה אפויה מפזרים מעל את פרוסות המוצרלה ונתחי הטונה
כשהפוקצ'ה אפויה מפזרים מעל את פרוסות המוצרלה ונתחי הטונה. צילום ניר עצמון

מצרכים

250 גרם קמח מלא

300 גרם קמח לבן

10 גרם שמרים טריים

90 גרם מים פושרים

3 כפות סוכר

10 גרם שמן זית

10 גרם מלח

350 גרם מים

לתוספות

2 קופסאות טונה כמו סטארקיסט 5% בטעם טבעי

50 גרם עגבניות מיובשות

8 זיתים שחורים – קלמטה

2 כדורי מוצרלה פרוסים – כ- 300 גרם

1 חבילת עלי רוקט

20 גרם פרמזן – שבבים

אופן ההכנה

הכנת הבצק

מערבבים את השמרים עם המים הפושרים ומניחים למספר דקות.

בקערת המיקסר מניחים את הקמח, מלח וסוכר, ומערבבים מעט.

מוסיפים את השמרים ומערבבים.

בהדרגה מוסיפים את המים שנותרו (350 גרם), ולבסוף את השמן.

ממשיכים ללוש במיקסר כ -10-12 דקות עד להתנקות הבצק מן הדפנות.

מניחים לתפוח כשעה-שעה וחצי.

כשהבצק תפח מחלקים ל-8 כדורים, ופותחים כל כדור למעין "פיצה".

מסדרים על מגש ומניחים לתפוח שוב כ- 30 דקות.

הכנת הפוקצ'ה

מפזרים על הבצק את העגבניות הלחות, הזיתים והטונה.

אופים בתנור בחום של 250 מעלות כ-7 דקות.

כשהפוקצ'ה אפויה מפזרים מעל את פרוסות המוצרלה ונתחי הטונה.

להגשה

מסדרים מספר עלי רוקט ופרמזן מעל.

 

למתכונים נוספים של סטארקיסט

 

 

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה