פיצה מוצרלה סיצליאנית

חומרים לבצק לשני מגשים750 גרם קמח15 גרם שמרים450 מ"ל מים בטמפרטורת החדר35 מ"ל שמן40 גרם סוכר40 גרם מלחאופן ההכנה לבצקמניחים את השמרים בקערה, מוסיפים את הסוכר, הקמח ומעט מים (כ- 150 מ"ל) ולשים עד קבלת עיסה אחידה.נותנים לבצק לתפוח למשך כשעתיים וחצי (מכסים בניילון נצמד).לאחר התפחה, מוסיפים לבצק את המלח, השמן והמים, לשים שוב, ומניחים לתפיחה נוספת של שעה וחצי.משטחים את הבצק על תבנית עגולה (סטנדרט).טיפ: לפני שמורחים את הרוטב והתוספות על הבצק מכניסים את הבצק ל10 דק' בתנור בחום של 200 מעלות.רוטב סיציליאני פיקנטיהחומרים150 מ"ל שמן זיתבצל גדול חתוך לקוביותשני פלפלים אדומים חתוכים לקוביותשני פלפלים צהובים חתוכים לקוביות6 עגבניות תמר בינוניות מקולפות3 שיני שום קלופים ופרוסיםמעט טימיןכפית מלחכפית פלפל שחור גרוסצ'ילי טחון לפי הטעם.אופן ההכנהמחממים בסיר את השמן והשום. כשהשמן מתחיל לבעבע, מוסיפים את הבצל ומאדים עד לשקיפות.מוסיפים את הפלפלים מערבבים מעט עד שהפלפלים מפרישים את הנוזלים. לאחר מכן מוסיפים את העגבניות, מתבלים בצ'ילי, מלח, פלפל גרוס ומעט טימין. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים לחצי שעה נוספת. משלימים את התיבול.טיפ: ניתן לטחון את הרוטב לפני שמורחים אותו על הבצק על מנת לקבל מריחה אחידה.להכנהמורחים את הבצק ברוטב הסיצליאני הפיקנטי. פורסים כדורי מוצלרה טריים ומניחים על הבצק (כ- 300 גרם לשני המגשים). לסיום, מכניסים לתנור ב 185 מעלות לכרבע שעה עד שהמוצרלה מבעבעת. מוציאים את המגש, מפזרים מעל מעט עלי בזיל טריים, ומחזירים לתנור לדקה נוספת.להגשה: מומלץ להגיש לצד אורגנו, פלפל אדום גרוס, טובסקו וכל מה שאתם אוהבים.

חומרים לבצק לשני מגשים
750 גרם קמח
15 גרם שמרים
450 מ"ל מים בטמפרטורת החדר
35 מ"ל שמן
40 גרם סוכר
40 גרם מלח

אופן ההכנה לבצק
מניחים את השמרים בקערה, מוסיפים את הסוכר, הקמח ומעט מים (כ- 150 מ"ל) ולשים עד קבלת עיסה אחידה.

נותנים לבצק לתפוח למשך כשעתיים וחצי (מכסים בניילון נצמד).

לאחר התפחה, מוסיפים לבצק את המלח, השמן והמים, לשים שוב, ומניחים לתפיחה נוספת של שעה וחצי.

משטחים את הבצק על תבנית עגולה (סטנדרט).

טיפ: לפני שמורחים את הרוטב והתוספות על הבצק מכניסים את הבצק ל10 דק' בתנור בחום של 200 מעלות.

רוטב סיציליאני פיקנטי

החומרים
150 מ"ל שמן זית
בצל גדול חתוך לקוביות
שני פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
שני פלפלים צהובים חתוכים לקוביות
6 עגבניות תמר בינוניות מקולפות
3 שיני שום קלופים ופרוסים
מעט טימין
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
צ'ילי טחון לפי הטעם.

אופן ההכנה
מחממים בסיר את השמן והשום. כשהשמן מתחיל לבעבע, מוסיפים את הבצל ומאדים עד לשקיפות.

מוסיפים את הפלפלים מערבבים מעט עד שהפלפלים מפרישים את הנוזלים. לאחר מכן מוסיפים את העגבניות, מתבלים בצ'ילי, מלח, פלפל גרוס ומעט טימין. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים לחצי שעה נוספת. משלימים את התיבול.

טיפ: ניתן לטחון את הרוטב לפני שמורחים אותו על הבצק על מנת לקבל מריחה אחידה.

להכנה
מורחים את הבצק ברוטב הסיצליאני הפיקנטי. פורסים כדורי מוצלרה טריים ומניחים על הבצק (כ- 300 גרם לשני המגשים).

לסיום, מכניסים לתנור ב 185 מעלות לכרבע שעה עד שהמוצרלה מבעבעת.

מוציאים את המגש, מפזרים מעל מעט עלי בזיל טריים, ומחזירים לתנור לדקה נוספת.

להגשה: מומלץ להגיש לצד אורגנו, פלפל אדום גרוס, טובסקו וכל מה שאתם אוהבים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר