פיצה ניו-יורק סטייל

מתכון של השף אייל פינקלשטיין מנהל קהילת "מבשלים ואופים איטליה" ויועץ קולינרי לחברת davo

בפיצה ניו-יורק סטייל חשוב להשתמש במוצרלה מחלב מלא ולהניח אותה במקרר עד השימוש . זה עוזר לגבינה לא להישרף

מצרכים

720 גרם קמח לפיצה פוקאצ'ה 00
600 מ"ל מים קרים
15 גרם סוכר
5 גרם שמרים יבשים
30 גרם שמן זית
15 גרם מלח

אופן ההכנה

מערבבים במים את השמן, הסוכר והשמרים.
מוסיפים 600 גרם קמח בלבד.

לשים היטב לפחות 5 דקות.
מוסיפים עוד 120 גרם קמח.

מערבבים עוד 5 דקות.
מוסיפים את המלח.

לשים עוד 5 דקות.
בכלי משומן מניחים את הבצק מכוסה להתפחה לפחות לשעתיים.

לאחר מכן מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים.
מניחים את כדורי הבצק בקופסאות משומנות.

מכניסים למקרר לפחות ל- 24 שעות ועד 7 ימים.
כשרוצים להכין את הפיצה: מחממים את התנור ל-220 מעלות.

מוציאים את הבצק מהמקרר.

מרדדים אותו עם מערוך ביתי לפיצה דקה.

בפיצה ניו-יורק סטייל חשוב להשתמש במוצרלה מחלב מלא ולהניח אותה במקרר עד השימוש (זה עוזר לגבינה לא להישרף).

שמים מעל רוטב עגבניות (ראו בהמשך).

מפזרים את המוצרלה והפרמג'ן הקרים על הפיצה.

אופים ב-220 מעלות.

חומרים לרוטב העגבניות

2 קופסאות עגבניות מרוסקות מעורבבות עם 5-6 שיני שום כתוש.

1 כף סוכר, 1 כפית מלח דק, 1 כפית פלפל שחור טחון, הרבה שמן זית.

1 כפית אורגאנו יבש, 1 כפית תימין יבש. חופן עלי בזיליקום קרועים

אופן ההכנה

מערבבים ומקררים לפני השימוש.

מתאים לעוד המון סוגי מאפים ופיצות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה