פיצה נפוליטנית בהתפחה קצרה

מתכון של השף אייל פינקלשטיין מנהל קהילת "מבשלים ואופים איטליה" ויועץ קולינרי לחברת davo

מחליקים את הבצק רק עם רוטב העגבניות למספר דקות. כשהבצק מתחיל להזהיב מפזרים את הגבינות והתוספות הרצויות

מצרכים

1 קילו קמח 00 לפיצה פוקאצ'ה
2 גרם שמרים יבשים
720 גרם מים קרים
30 גרם שמן זית
30 גרם מלח

אופן ההכנה

במים מערבבים את השמרים היטב.

מוסיפים את הקמח לאט לאט ולשים היטב לפחות 10 דקות.
את המלח ושמן הזית מערבבים יחד.

מוסיפים לבצק תמיסת מלח ושמן.

לשים עוד 5 דקות.
מניחים את הבצק מכוסה היטב במקרר ללילה.
למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר.

מכדררים לכדורים של 300 גרם.

מניחים מכוסים לשעתיים לפחות.

פותחים את הבצק בידיים לגודל הרצוי.
משאירים שוליים רחבים.

מפזרים על הבצק רוטב עגבניות.

מחממים את התנור לחום מרבי.

מניחים תבנית הפוכה ומשמנים אותה מעט.

מחליקים את הבצק רק עם רוטב העגבניות למספר דקות.

כשהבצק מתחיל להזהיב מפזרים את הגבינות והתוספות הרצויות.

מפזרים מעט מלח ואופים עוד מספר דקות עד שהגבינה מבעבעת.

חומרים לרוטב עגבניות

2 קופסאות עגבניות מרוסקות מעורבבות עם 5-6 שיני שום כתושות.

1 כף סוכר, 1 כפית מלח דק, 1 כפית פלפל שחור טחון, הרבה שמן זית.

1 כפית אורגנו יבש, 1 כפית תימין יבש. חופן עלי בזיליקום קרועים.

אופן ההכנה

מערבבים ומקררים לפני השימוש – מתאים לעוד המון סוגי מאפים ופיצות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה