פסטיבל אוכל כפרי מטה יהודה חוזר בפעם ה-11 בסופ"שים של מרץ

11 שנים של הסעדה ביתית, עם שפע של טיולים בטבע, אירועי מוסיקה, סדנאות אמנים, וביקור ביקבי היין ובמבשלות הבירה. סופי השבוע של חודש מרץ, 4-26.3.2011

פסטיבל "אוכל כפרי" ביוזמת מועצה אזורית מטה יהודה ובשיתוף עמותת התיירות יואב-יהודה, מציין את שנתו ה-11 בחגיגה של טבע, אירוח אתני ואותנטי עם מאכלים וטעמים כפריים.

אזור מטה יהודה נמצא במרחק נסיעה קצר ממרכז הארץ, והנו חבל ארץ ירוק עם נופים של גבעות מכוסות בפריחת הרקפות, התורמוסים והכלניות, לצד פריחות השקד וכליל החורש, מטעי זיתים וגפנים בכרמים. בתוך הנוף משובצים מנזרים וכנסיות, מושבים, קיבוצים, חוות צאן ויקבים, ועשרות בשלנים המציעים מגוון עשיר של מאכלי עדות.
על רקע נופים אלה יתקיים בתאריכים 4-26 למרץ פסטיבל "אוכל כפרי" ה-11, המציע ארבעה סופי שבוע של חגיגות שבמרכזן האוכל הכפרי העונתי, מלווה בשפע של טיולים, אירועי מוסיקה, סדנאות אמנים, וביקור ביקבי היין ובמבשלות הבירה.

הרעיון המרכזי של הפסטיבל הינו לתת ביטוי למגוון של מטבחים ביתיים איכותיים, לחשוף מסורות קולינריות עדתיות ועונתיות, ולפתח אפיקי פרנסה לתושבי האזור. הפסטיבל מתרחש בו בזמן בעשרות אתרים ומאפשר ליהנות מחוויות שונות – אוכל אתני בבתים, קדירות בשר ביין ביקבים, טיול עם עדר עיזים וארוחת גבינות, טעימת שמני זית בבית בד לצד מאזטים המבליטים את טעמיו. ניתן ליהנות גם משוקולדים בעבודת יד, עוגות בקונדיטוריות בוטיק משגעות, תה צמחים ובישולי שדה במנוחה לצד הג'יפ, סלסילות פיקניק ממיטב מעדני האזור למטיילים ביערות המטופחים, ארוחות בוקר-צהריים עשירות, קונצרטים במנזרים, סדנאות והדגמות להכרות עם מאכלי עדות ועוד.

זוהי הזדמנות של פעם בשנה ליהנות מחוויית אירוח דופן בבית הבשלניות המקומיות, הפותחות את ביתן ומגישות מאכלים ששימרו את הטעמים והמתכונים המסורתיים לפי שיטות הבישול הייחודיות למשפחתן ועדתן. האורחים יושבים בביתה, גינתה או מרפסתה של המשפחה המארחת, מקשיבים לסיפורי המשפחה, בעוד במטבח הסמוך מבעבעים על הכיריים סירים מעלי ניחוחות, בהם מתבשל המיטב שבמטבחים הביתיים – המטבח הכורדי, המרוקאי, הטוניסאי, ההודי, התימני, הארגנטינאי, ההונגרי.
המארגנים אומרים כי הקשר הישיר בין המארחים והאורחים מתבל את האירוח בתבלינים שאי אפשר להשיגם באף חנות.

השנה יינתן דגש על הבירה על סוגיה וטעמיה הרבים, המיוצרת במבשלות מקומיות ברוב תשוקה וחדווה של עולם טעמים חדש /ישן, בשילוב הדגמות ייצור הבירה ואף של בישול בבירה.

חובבי הקולינריה האותנטית מוזמנים גם ליהנות מסיורי אוכל ויין שיתקיימו בימי שישי בפסטיבל, לחגוג עם אמני האזור את יצירתם בבתיהם ובתערוכה שנושאה "שולחן ערוך", לרכב בשבילי האופניים ולחגוג את פורים בהיכרות עם מבשלות הבירה הכפריות של המרחב והכנת משלוחי מנות.

לפרטים נוספים: עמותת תיירות יואב-יהודה, טל. 08-8502240 ובאתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר