פסטיבל לבנדר בסוכה בכפר אז"ר – מביאים את ניחוחות פרובנס לישראל

מי שנסעו לטיול בחבל פרובנס ונשמו אל תוך ריאותיהם את ריחו של שדה פרובנס בעת הפריחה לא ישכחו את הניחוח לעולם. במקום להתרפק על הזיכרונות הם יכולים להביא את הניחוחות לגינת ביתם, למרפסת ולאדנית שעל החלון.

משתלת הסוכה – בית ירוק בכפר אז"ר, תערוך בסוף השבוע 9-11 ביולי פסטיבל לבנדר, שבו יוצגו עשרות זנים חדשים ומיוחדים של לבנדר ממדינות שונות המשמשים לנוי, בישול, רפואה ולייצור בשמים. בפסטיבל אפשר יהיה ללמוד באלו זנים אפשר וכדאי להשתמש במטבח.

האגרונום שוני ענדא, מבעלי משתלת הסוכה, מספר שבפסטיבל יוצגו, בין השאר, זני לבנדר אנגלים, צרפתים וספרדים. למרות שמדובר בזנים שחלקם הגיעו מחו"ל, הלבנדר הוא צמח ים תיכוני שמתאים מאוד לגידול באקלים הישראלי ומשתלב היטב במגמה של חזרה לגינה הים תיכונית שהיא גם חסכונית במים.

מקורו של הלבנדר האנגלי הוא, שלא על פי שמו, לא באנגליה עצמה, אלא כמו שאר זני הלבנדר, באגן הים התיכון. האנגלים טיפחו את הזנים הידקוט, מוסטד, בלוריידר, טוויקל פרפל ורוזיאה הארומטיים ביותר, ולמדו להשתמש בהם לייצור שמנים לרפואה. הארומה המתוקה של הזנים האנגלים הופכת אותם למתאימים לבישול, אך יש להשתמש בהם בכמות קטנה ,כי במינון גדול מדי הפרחים מוסיפים טעם לוואי של בושם.

זני הלבנדר הצרפתיים הם בעלי שמן באיכות נמוכה יותר משל הזנים האנגליים, ולכן משמשים בעיקר בתעשיית הבשמים. בתצוגה יוצגו הזנים פרובנס, פינטה ודנטטה, שמצטיינים בפריחה ארוכה ביותר ולכן מתאימים מאוד לגינון. רוב הזנים הצרפתיים הם זני מכלוא של לבנדר אנגלי עם קבוצה נוספת של לבנדרים.

צמחי לבנדר ספרדיים הם העמידים ביותר לתנאי מזג האוויר קיצוניים של קור וחום. מקורם במרוקו והם גדלים בהרים בחבל אנדלוסיה, שמזג האויר בהם נוטה לקור וחום קיצוניים. לכן הם מתאימים ועמידים לקיץ הישראלי. הצמח אינו דורש  דישון ודורש מעט מים, ולכן מתאים לסגנון הים תיכוני. בפסטיבל יוצגו לבנדר לאנטה, לבנדר וסטוקס בלו סטאר.

הפסטיבל יערך בימים חמישי – שבת, 9-11 ביולי, בשעות 10:00-17:00.
הכניסה חופשית. הסברים והדרכה ינתנו למבקרים. 
טל. 03-5347239. www.hasuka.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה