פריניר מקדמת את המודעות לליקופן בעגבניות עם סדנאות לבישול איטלקי

פריניר, המפעל הגדול בישראל לעיבוד עגבניות, יקיים בשיתוף שלושה בתי ספר לבישול מרחבי הארץ מבחר סדנאות לבישול איטלקי, לצד סדנאות להורים וילדים על טהרת העגבנייה, זאת תוך שילוב מידע מקצועי אודות סגולותיו הבריאותיות של פיגמנט הליקופן המצוי בה. 

"פריניר" תקיים בפברואר –מרץ, בשיתוף בית הספר לאומנות במטבח "אן" בהרצליה, מרכז "אנינים" – סדנאות בישול בחבצלת השרון, ו- "foodsteps" בבני עטרות, סדנאות בישול איטלקי על בסיס עגבניות, ביניהן סדנא איטלקית חלבית, סדנא איטלקית בשרית, וסדנא איטלקית להורים וילדים.
הנרשמים לסדנאות יקבלו במתנה מארז מוצרים של חברת "פריניר", המוציאה לשוק סדרת רטבים מוכנים לשימוש של פסטה ופיצה. 

לפיגמנט ה"ליקופן" המצוי בעגבנייה תפקידים חשובים בשמירה על בריאות האדם: הקטנת הסיכוי לחלות בסרטן ובמחלות לב. מחקרים מראים כי על גופנו לצרוך 3-6 מ"ג ליקופן בכל יום, מסתבר כי ניתן למצוא יותר ליקופן זמין בעגבנייה מבושלת מאשר בטרייה, הליקופן נחשב לפיגמנט עמיד ואינו נהרס בבישול, כך שניתן לצרוך אותו גם דרך מאכלים מעובדים כמו רוטב או רסק עגבניות, ובעזרת השמן שבמזון הוא נספג בגוף ביתר קלות. 

בית הספר לאומנות במטבח "אן" בהרצליה – עם השף טל כהן
סדנא איטלקית חלבית 24/02/09 בשעה 17:00, מחיר לאדם – 250 ₪.
• אפריטיף – ג'ין מרי דיאבלו – קוקטייל תרכיז עגבניות עם נגיעות ג'ין, טבסקו וגריסיני איטלקי.
• תבשיל טונה סיציליאני ברוטב עגבניות עם פלפלים אדומים בניחוח בזיליקום.
• פיצה עם רוטב מרגריטה, מוצרלה, פרמז'ן ונגיעות סלמון.
• ספגטי אנד מיט בולס ברוטב פומדורו קון בזיליקום.
• מרק קרם עגבניות עם כדורי מוצרלה, קרוטונים, צנוברים ושיפונד נענע.
• טליאטלה א-לה סלסה רוסו.
• סלט עגבניות שרי עם קונפי שום, קשיו קלוי ובייבי מוצרלה.
רח' צמרות 2, הרצליה. טלפון: 09-9513366/7 www.ann.co.il

"אנינים" – סדנאות בישול בחבצלת השרון – סדנת פסטות חגיגת עם השפית רות אוליבר בתאריך 24/2 (שעה 18:00) ב- 25/2 (שעה 19:00) וב- 3/3 סדנת הורים וילדים. מחיר למשתתף – 230 ₪ למבוגר ו- 150 ₪ לילד.
• פיצה ,זיתים ואנשובי ברוטב עגבניות.
• מרק עגבניות עם מקלות שמרים מצופים קצח ושומשום.
• רביולי במילוי חצילים וגבינת עיזים עם רוטב עגבניות, שמנת וודקה.
• רביולי במילוי ריקוטה ותרד עם רוטב עגבניות, קוביות חצילים ובצל מטוגן.
• לזניה עם פטריות ברוטב עגבניות (למעט סדנת הילדים).
• פטוצ'יני ברוטב עגבניות ובזיליקום.
• קינוח: פנקוטה עם תותים/סופלה (סדנת ילדים)
"אנינים", דרך הים 33 חבצלת השרון, טל: 09-8665664 www.aninim.co.il

בית הספר לבישול, "foodsteps" בבני עטרות
סדנה איטלקית חלבית ב- 2/03/09, מחיר למשתתף – 260 ₪.
• מסקרפונה גורגונזולה וריקוטה, עם פרמז'אן ומוצרלה.
• מטעמים חלביים מהמטבח האיטלקי.
פוקצ'ות אישיות בטופינג ירקות אנטיפסטי ומוצרלה.
• פיצה נפוליטנה.
• סלט עלים צעירים אגסים מקורמלים קרוסטיני וגורגונזולה.
• קנלוני תרד וערמונים בבשאמל גבינות עיזים.
• פטוצ'יני ברוטב עגבניות וריקוטה.
• פילה סול בקראסט עשבי תיבול ורוטב לימון.
• ריזו אלה טלפונה (כדורי ריזוטו מטוגנים במילוי מוצרלה ) ברוטב רוזה.
• פנה קוטה שוקולד לבן ורוטב פירות יער.

סדנה איטלקית בשרית ב- 12/03/09, מחיר למשתתף – 260 ₪.
• קרפצ'ו עגל משובח.
• ריזוטו פיטריות ופרגיות.
• פסטה פרסקה ברוטב בולונז וודקה.
• רביולי מוס כבדים ורוטב פירות יער.
• תבשיל עוף מאומבריה.
• פוקצ'ות חמות בליווי נתחי אנטרקוט בבלסמי.
• פיצה פפרוני.
• לימונצ'לו..

סדנת הורים וילדים ב- 6/04/09,  ילדים מבשלים אוכל שילדים אוהבים – סדנת הורים וילדים המתאימה לילדים בגילאי 5-10, חוויה של זמן איכות משובח וארוחת ילדים בריאה. מחיר: הורה + ילד 250 ₪ , הורה + שני ילדים 350 ₪.
• לחמניות ביס קטנות.
• פסטה טרייה שנכין במקום עם רוטב "אדום" ורוטב "לבן".
• שניצל קפטן קראנצ'.
• המבורגר עם קטשופ בייתי.
• לביבות ירקות.
• סלט פירות עם הפתעות שאמא אף פעם לא שמה בפנים.
"foodsteps", מושב בני עטרות, טל. 03-9795813  
 www.foodsteps.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה