חומרים:
8 חלמונים
3/4 כוס סירופ סוכר בהיר
500 גרם תערובת פירות יער טריים (פטל אוכמניות חמוציות)
מיץ מחצי לימון
2 כפות ליקר קרם דה קאסיס
375 מ"ל שמנת מתוקה
הכנה:
טורפים את החלמונים בבאן מארי (מעל סיר עם מים רותחים),
ומוסיפים בהדרגה סירופ סוכר עד שהתערובת מסמיכה מבהירה ומבריקה (כ-12 דקות).
מוסיפים את הליקר, את מיץ הלימון ואת פירות היער, מניחים לתערובת להצטנן מעט.
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, ובתנועות קיפול ממזגים את התערובת המצוננת והקצפת.
מעבירים לכלי הגשה ומקפיאים ל-5 שעות לפחות.
מגישים ישירות מהמקפיא בתוספת רוטב שוקולד חם ופירות יער טריים.