צמח תבלין חדש: מנטה שוקולד

חובבי טעמי המנטה והשוקולד ישמחו לגלות שיותר לא צריך להתלבט. עלי התבלין מתאימים לסלטים טריים, משקאות, וכתוספת לגבינה לבנה

תאגיד חישתיל השלים פיתוח ואקלום של צמח תבלין חדש – מנטה שוקולד. הצמח מזכיר בטעמו את המנטה נענע הוותיקה, אך בעל טעם עדין יותר וארומת שוקולד מושכת. הגבעולים בצבעי חום כהה, והצימוח טוב בעיקר בעונת הקיץ החמה.

עלי המנטה שוקולד טובים לשימוש בסלט טרי ומשקאות קרים וחמים. ניתן לרסק אותם במערבל (בלנדר) ולהוסיף לגבינה לבנה. לחילופין, ניתן להוסיף עלי מנטה שוקולד קצוצים דק לתיבול ושדרוג הטעם של סרדינים מקופסה.

צמח המנטה שוקולד מתאים לשתילה בפינה ירוקה ושופעת בגינת התבלין או כעציץ תלוי במרפסת, בגג או בתוך הבית, בסמוך לחלון שפונה לצד השמש. הוא מגיע לגובה של 30-40 ס"מ ומוציא שלוחות שישתלשלו כלפי מטה. יש לגדל אותו בשמש ישירה עד חצי צל, ולהרבות בהשקיה בעונת הקיץ. בחורף הגידול מרוסן, ולכן יש להיזהר ולא לקצץ יותר מרבע נוף הצמח בשימוש בעליו בעונה זו. הטמפרטורה המיטבית לצמח היא 10-40 מעלות.

צמח התבלין החדש יימכר בלעדית ב"רשת עמיתי חישתיל" המונה 13 מרכזי גינון במרכז הארץ, ירושלים ואזור חיפה. הרשימה המלאה של חברי רשת עמיתי חישתיל, טיפים והמלצות לגידול והנאה מצמחים, וכן הרשמה ללא תשלום למועדון הלקוחות של הרשת, באתר: www.hishtil.com.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר