קיסרי המטבח של דן קיסריה

ביקור קולינרי במלון דן קיסריה, ממחיש את הרמה הגבוהה של השפים ממשפחת אדמונד המנצחים ברמה גבוהה על המטבח של המלון. אסתטיקה ברמה גבוהה מופגנת בתצוגה של המאכלים השונים במסעדת המלון

ביקור קולינרי במלון דן קיסריה, ממחיש את הרמה הגבוהה של השפים ממשפחת אדמונד המנצחים ברמה גבוהה על המטבח של המלון.
אסתטיקה ברמה גבוהה מופגנת בתצוגה של המאכלים השונים במסעדת המלון.

קשה שלא להתלהב מקבלת הפנים בה קיבלו אותי רפי ויורם למשפחת ביטון. במטבח של המלון הכל מסודר, וכל אחד יודע את מקומו.
כבר למעלה מ– 20 שנה עובדים בני המשפחה רפי, יורם ואדמונד במלון דן קיסריה. הם יודעים כי על מנת לשמור על המיצוב הגבוה של רשת דן צריך לעבוד קשה.

תצוגת המאכלים בחדר האוכל מרשימה. מגוון גדול של סלטים מכל הסוגים מונחים על שולחן ומזמינים את הסועד לטעום. פרוסות רחבות של גפילטע פיש ממחישות לנו כי הפסח כבר כאן.
מרחוק אנו מבחינים בשף קונדיטור של המלון מסדר בפעם המי יודע כמה את העוגות על שולחן הקינוחים.
אורחי המלון, תיירים מכל העולם, ניגשים בשקט ובוחרים בזהירות את התקרובת בה הם חפצים.

יורם ביטון, בחור צעיר שמשמש כסו-שף, מקבל אותנו בסבר פנים יפות.ניכר כי הוא אוהב מאוד את עבודתו, ואנחנו ניגשים למאכלים ומתפעלים מהשפע שיש במזנונים.

יורם מתחיל להראות לי את המלון. "כאן יש לנו אולמות חדשים לכינוסים וקונגרסים. לעתים אני מוצא את עצמי מתרוצץ ממקום למקום. צריך לתת את המענה הנכון לכל פינה קולינרית במלון, וזו אינה משימה פשוטה. לעתים יש ארוחת ערב ל-300 איש, ואירוע בחוץ ל -1,000 איש – וצריך לתפעל אותם בו-זמנית".

השטחים הירוקים של המלון מעוררים קנאה. הכל ירוק ורחב ידיים. אכן, אין הרבה מלונות בישראל המצוידים בשטחים כה גדולים.

"זה השקט שלפני הסערה", מוסיף ביטון. "בפסח עומס העבודה במהלך החג וחול המועד גדול במיוחד".

"איך אתם מספיקים"? אני שואל. ותשובתו של יורם ביטון: "כשרגילים להכין למספר רב של סועדים, וכשיודעים לתפעל את המטבח כמו שצריך, הכל זורם".

לאחר ארוחת הצהריים הטעימה אנו מתיישבים בחוץ על שפת הבריכה, ושואפים עמוק לריאות את האוויר הצח.
"לפעמים אני מבלה כאן 18 שעות ויותר. האורחים רואים אותי עובד כל הזמן. את הכל אני עושה באהבה, כך אנחנו כל האחים, אומר יורם. "אני אוהב ללכת לפעמים לים לפני שאני נכנס לעבודה והולך ברגל. חצי שעה ואני בבית באור עקיבא". כך הוא אומר ומצביע לכיוון הבית שלו מעבר למגרש הגולף.

אנחנו ממשיכים בסיורנו ורואים את הבר החדש של המלון ואת מתחם האירועים:"העברנו את המתחם לאזור קצת יותר שקט, על מנת שלא יפריע לשכנים", הוא מוסיף.

אחרי ביקור כזה, עם קבלת אורחים כזו, נשאר טעם של עוד. אני כנראה אחזור למשפחת ביטון במלון דן קיסריה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר