קיץ 13: חוזרת עונת הליים

כמדי שנה, חוות תקוע משווקת ליים טרי, הליים, ירוק ומעודן מתאים במיוחד לקיץ – להכנת משקאות קרים ומשקאות אלכוהוליים, רטבים לסלט, קינוחים, עוגות ולתיבול מאכלים קרים או חמים

ליים הוא פרי למשפחת ההדרים, צבעו ירוק, קליפתו דקה והוא קטן ועדין מהלימון הישראלי המוכר . הקליפה הדקה מכסה פרי ארומטי, עסיסי במיוחד, בעל חמיצות מעודנת, ללא גרעינים ואידיאלי לסחיטה קלה ישר על המנה. פרי הליים משגשג בתנאי אקלים חמים, ובארץ עונתו קצרה ומתרחשת בשיא הקיץ.

בבישול, משתמשים במיץ הליים ובקליפתו המגוררת. הקליפה, העשירה בשמנים אתרים, מדגישה את הטעמים ומעניקה למאכלים ארומה וניחוח אקזוטיים.

במטבחים רבים בעולם, כמו במדינות לטיניות ואסיה, הליים הוא מרכיב משמעותי במטבח המסורתי והוא משמש לתיבול סלטים, רטבים ובקינוחים. בתאילנד, נהוג להגיש פלח ליים ליד צלחת אטריות (פאד תאי) והסועדים סוחטים את המיץ על המנה מיד לפני שאוכלים אותה. ליים הוא מרכיב חיוני בסביצ'ה הלטינית, במקסיקו נהוג להגיש פלח ליים ליד כל מנה של טאקו ובהודו, נוהגים לאכול את הליים כשהוא מוחמץ.

הליים מתפקד כרכיב מרכזי במשקאות רבים ובעיקר בקוקטיילים כמו מוחיטו וקפירינייה.
הליים עתיר בוויטמין C ומכיל גם ויטמינים A ו- B, ועל כן עשיר בסגולות רפואיות הדומות ללימון.
לליים שימושים נוספים שאינם בתחום המזון ונעשה בו שימוש בייצור בשמים, תמציות ארומתרפיה ובמוצרי ניקוי.

חוות תקוע ,המתמחה בגידול ושיווק פטריות ותוצרת חקלאית, משווקת בימים אלה ליים אמיתי טרי. בחוות תקוע דואגים לבחור את הליים בקוטר מקסימלי של כ- 4 ס"מ. במימדים אלה הפרי בעל ארומה וטעם מרביים יחד עם כמות מיץ נדיבה.

טיפים:
מומלץ לבחור ליים מוצק וכבד ללא כתמים או הצטמקויות בקליפה.
מומלץ לאחסן במקרר (אפשר בשקית ניילון).
מומלץ להקפיא את המיץ הליים בתבנית קוביות קרח, כך שניתן יהיה להשתמש במנה מדודה בכל פעם.

מחיר לצרכן: כ- 11.5 ₪ (למארז של מינימום 400 גרם)
כשר למהדרין בהשגחת המועצה הדתית גוש עציון.
להשיג בשופרסל, טיב טעם, מגה, שוק נמל ת"א, יינות ביתן וטבע קסטל, שוק מחנה יהודה ושוק הכרמל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר