מצרכים ל- 6 מנות:
לבצק:
חצי כוס חמאה חתוכה לקוביות
חצי כוס סוכר
חצי כוס קמח
שליש כוס שקד טחון
2 כפות אגוזי פקאן גרוסים גס
2 כפות אגוזי מלך גרוסים גס
למלית:
6 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות
גרידה מלימון אחד
2 כפות ליקר תפוחים (קלבדוס)
2 כפות חמאה
4 כפות סוכר
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הבצק למרקם פירורי.
בסיר מבשלים את התפוחים עם החמאה, סוכר והליקר, עד שהתפוחים מעט מזהיבים ומתרככים (לא לגמרי).
בכלי אישי (רינג) מוברש במעט חמאה, מהדקים בתחתית בצק.
מניחים עד שלושת רבע גובה הכלי את התפוחים אחרי שמעט הצטננו.
מפזרים מעל מעט מהבצק פירורים (לא מהדקים).
אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 12-14 דקות.
מוציאים מהכלי אחרי מנוחה של מספר דקות, ומפזרים אבקת סוכר מעל.
הצעת הגשה:
לצד גלידה וניל/שמנת חמוצה.
מסעדת "סיטארה" – רוזנבלום הרצל 8, סי אנד סאן, תל אביב, 03-6996633
צילום דרור כץ